Gepubliceerd 25 september 2022

Sterke competitiestart ESTO

Tegenstander FC Aalsmeer was absoluut niet minder sterk en daardoor ontwikkelde zich in Aalsmeer een prima en spannende pot voetbal die ESTO met 2-4 won. Het was een beetje te verwachten dat na het eerste doelpunt de strijd zou oplaaien en dat gebeurde in de tweede helft.

● Coen de Groot trapt vanaf de strafschopstip de 1-2 binnen voor ESTO.

Gelijk opgaande strijd

In de eerste helft hadden beide keepers nauwelijks iets te doen. Toch werd er snel en goed gevoetbald waarbij in de eerste tien minuten Aalsmeer de overhand had. Daarna kwam ESTO ook in de wedstrijd en werd het een gelijk opgaande strijd. ESTO gebruikte wat meer diepte in het spel zonder echt gevaarlijk te worden terwijl Aalsmeer zich met veel balbezit vastliep op de sterke Bodegraafse verdediging.

Blessures

Helaas kreeg ESTO in de eerste helft te maken met twee nare blessuregevallen. Een hamstringblessure bij Jack Simons en een enkelblessure bij Pim van Zoest. Beiden moesten kort voor de rust het veld verlaten. Hoewel de blessures niet direct het gevolg waren van een overtreding waren de fysieke irritaties van FC Aalsmeer wel een aanleiding.

Voorsprong

Met twee prima invallers pakte ESTO direct na de rust in de 52e minuut de voorsprong. Coen de Groot drukte door op de rechtervleugel. Met de ruimte die daardoor ontstond kreeg Pim de Visser de kans de bal in een leeg doel te schuiven voor de 0-1 voorsprong. Nog geen drie minuten later maakte Aalsmeer een wereldgoal. À la Van Basten een poeier direct uit de lucht op de wreef deed het ESTO-net bollen voor de gelijkmaker. De vonk was in de wedstrijd gebracht en dat leverde twee minuten later een overtreding op in het Aalsmeerse strafschopgebied met een gele en een rode kaart. Coen de Groot verzilverde de strafschop en ESTO stond weer met 1-2 voor.

Gelijkmaker

Aalsmeer zette een tandje bij en beschikte over de kwaliteit en kracht om met 10 man volop in de aanval te gaan. In de 68e minuut vloog de bal uit een corner naar de twee paal en werd fraai binnengekopt voor de 2-2.

Toch weer ESTO

ESTO hield onder leiding van Bas van Zoest goed stand tegen de druk en er ontstond steeds meer ruimte voor een uitbraak. Pim de Visser schoof in de 80e minuut uit een corner de 2-3 voorsprong binnen. Drie minuten later gooide Yannick Saeijs de deur op slot met een prachtig doelpunt voor de 2-4 eindstand. Het werd nog even een slijtageslag met krampgevalletjes en een volkomen overbodig opstootje in blessuretijd.

● Yannick Saeijs bracht ESTO op 2-4.

Volgende week om 14.30 u. speelt ESTO de eerste thuiswedstrijd in de competitie tegen RCL uit Leiderdorp.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN