Gepubliceerd 30 augustus 2022

Steeds minder mensen naar teststraat GGD

Afgelopen week testte 62% van de mensen die zich lieten testen in de teststraat van de GGD in Hollands Midden, positief voor corona. Er zijn maar de 485 tests afgenomen, 100 minder dan vorige week.

62% test positief

Dat lage aantal komt doordat mensen vaak een thuistest doen. Voor de meeste mensen geldt het advies dat zij zich na een positieve zelftest niet alsnog bij de GGD hoeven testen. Daardoor geeft het percentage positief slechts een beperkt beeld van de aanwezigheid van het virus onder de bevolking. Via onder andere rioolwateronderzoek en kiemsurveillance blijft er zicht op het virus.

Vaccinatiegraad
Het merendeel van de inwoners van Hollands Midden is gevaccineerd. Van de 12-plussers heeft 83% de basisserie gehad en van de 60-plussers 93%. 61% van de inwoners van 12 jaar en ouder in Hollands Midden heeft de eerste boostervaccinatie gekregen. Onder de 60-plussers is dit 86%. 55% van de 60-plussers heeft ook een tweede booster gehad.

Benieuwd naar de coronacijfers in jouw gemeente? Kijk dan op eengezonderhollandsmidden.nl.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN