Gepubliceerd 30 augustus 2022

Steeds minder mensen naar teststraat GGD

Afgelopen week testte 62% van de mensen die zich lieten testen in de teststraat van de GGD in Hollands Midden, positief voor corona. Er zijn maar de 485 tests afgenomen, 100 minder dan vorige week.

62% test positief

Dat lage aantal komt doordat mensen vaak een thuistest doen. Voor de meeste mensen geldt het advies dat zij zich na een positieve zelftest niet alsnog bij de GGD hoeven testen. Daardoor geeft het percentage positief slechts een beperkt beeld van de aanwezigheid van het virus onder de bevolking. Via onder andere rioolwateronderzoek en kiemsurveillance blijft er zicht op het virus.

Vaccinatiegraad
Het merendeel van de inwoners van Hollands Midden is gevaccineerd. Van de 12-plussers heeft 83% de basisserie gehad en van de 60-plussers 93%. 61% van de inwoners van 12 jaar en ouder in Hollands Midden heeft de eerste boostervaccinatie gekregen. Onder de 60-plussers is dit 86%. 55% van de 60-plussers heeft ook een tweede booster gehad.

Benieuwd naar de coronacijfers in jouw gemeente? Kijk dan op eengezonderhollandsmidden.nl.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN