12 januari 2022

Steeds meer locaties gaan boosteren zonder afspraak

Er worden nu dagelijks 12.000 prikken gezet op de vaccinatielocaties in Hollands Midden. Alle 18-jarigen, die langer dan 3 maanden geleden zijn gevaccineerd of corona hebben gehad, kunnen een boosterafspraak maken.

Meer capaciteit dan afspraken
Omdat heel veel mensen inmiddels al een booster hebben ontvangen, loopt het aantal afspraken voor de boosterprik de komende weken terug. Hierdoor kan de GGD Hollands Midden vanaf komende week op sommige locaties meer prikken zetten dan er afspraken gepland staan. Daarom start de GGD Hollands Midden in fases met boosteren zonder afspraak. Op deze manier hoopt de GGD Hollands Midden het nog makkelijker te maken voor mensen om een boosterprik te halen. Houd er wel rekening mee dat je misschien even moet wachten als je zonder afspraak langskomt.

Vaccineren zonder afspraak in Bergambacht
Vanaf aanstaande vrijdag 14 januari is het daarom mogelijk om zonder afspraak langs te komen voor een boosterprik in Bergambacht. Er is geen vrije inloop op de andere vaccinatielocaties in Hollands Midden. De GGD maakt iedere week bekend op welke locaties de booster zonder afspraak mogelijk wordt.

Thuis vaccineren bijna afgerond
Naast het prikken op de vaste locaties rijden er ook mobiele vaccinatieteams door de regio. Zij prikken thuiswonenden die niet mobiel zijn en rijden naar locaties van zorginstellingen zonder medische dienst om bewoners en personeel te vaccineren. Voor vrijdag 14 januari heeft de GGD alle ruim 100 zorglocaties zonder medische dienst bezocht. Ook het boosteren van meer dan 1.000 thuiswonenden die niet mobiel zijn is dan afgerond. Om dit alles voor elkaar te krijgen heeft de GGD samengewerkt met huisartsen, brandweer en zorginstellingen.

Vaccineren van kinderen 5 – 11 jaar
Alle kinderen van 5-11 jaar mogen binnenkort hun eerste prik tegen corona halen. Vanaf 18 januari 2022 krijgen kinderen een uitnodigingsbrief met belangrijke informatie over de vaccinatie tegen corona. Ouders kunnen dan met het landelijke afsprakennummer bellen om een afspraak te maken voor hun kind. De kinderen krijgen twee prikken met een kinderdosis van het Pfizer-vaccin.

Meer informatie over het vaccineren van kinderen vindt u op de website van de Rijksoverheid.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Bewolkt weer

Het blijft vandaag bewolkt en er kans soms motregen vallen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 8°C aan. In de avond ontstaat er nevel.

In de nacht bewolkt met kans op mist. Het kwik zakt naar 5°C.

Zondag is het bewolkt en somber weer. In de ochtend is er kans op mist. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: Mees Weinig of geen zon

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu