Gepubliceerd 4 februari 2023

Statenleden kaarten geluidsoverlast door A12 aan

Statenleden van PvdA en GroenLinks hebben de problemen van geluidsoverlast op de A12 bij Gouda aangekaart bij het provinciebestuur. Gevraagd is of de provincie Zuid-Holland bereid is om de gemeente Gouda bij te staan in haar overleg met Rijkswaterstaat om de ervaren overlast te verminderen.

A12

De ondersteuning door de provincie aan Gouda is gevraagd naar aanleiding van een petitie die door omwonenden is ingediend bij het gemeentebestuur van Gouda. Zij willen dat de geluidsschermen langs de A12 verhoogd worden van 7 meter naar 12 meter. Ook wordt om doortrekking van een geluidsscherm van 400 meter tussen Gouda en Bodegraven/Reeuwijk gevraagd.

Verder wordt en verlaging van de maximumsnelheid op de snelweg langs de woonwijken naar 80 km per uur gewenst en wil men dat er geluidsarm asfalt op de A12 komt.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN