Gepubliceerd 15 januari 2023

Sporthal De Kuil kampt met legionella in douches en waterschade vloer

De douches van sporthal De Kuil zijn al sinds juli 2022 niet gebruik vanwege een legionellauitbraak. Optisport volgt samen met de installateur en in afstemming met de gemeente een stappenplan om de oorzaak boven water te krijgen. Dit neemt helaas de nodige tijd in beslag. De verwachting is dat een structurele oplossing voor het legionellaprobleem nog enige maanden in beslag gaat nemen.

Waterschade vloer
Tot overmaat van ramp is er in de kerstvakantie een grote lekkage ontstaan in de sporthal door een kapotte klep in de waterinstallatie. Het water heeft de houten sportvloer zwaar beschadigd.

Het geouw van het sportcentrum is van de gemeente. Optisport huurt, beheert en exploiteert het. In overleg met de opstalverzekering van de gemeente en met de vloereninstallateur kijkt Optisport wat de beste en snelste oplossing is voor de vloer. Daarbij wordt het risico meegenomen dat er vocht in het beton is gedrongen en later  voor problemen kan zorgen.

De vloer moet nu in ieder geval eerst drogen voordat Optisport in overleg met specialisten vervolgstappen kan nemen. De verwachting is dat de sporthal vanaf april weer beschikbaar is voor de sporters.

Tot april sporten op andere locaties
In de tussentijd heeft Sport en Welzijn alle gebruikers zo goed als mogelijk een plek kunnen geven in een van de andere bestaande sporthallen. Ook de scholen hebben  een alternatieve gymlocatie aangeboden gekregen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN