15 januari 2023

Sporthal De Kuil kampt met legionella in douches en waterschade vloer

De douches van sporthal De Kuil zijn al sinds juli 2022 niet gebruik vanwege een legionellauitbraak. Optisport volgt samen met de installateur en in afstemming met de gemeente een stappenplan om de oorzaak boven water te krijgen. Dit neemt helaas de nodige tijd in beslag. De verwachting is dat een structurele oplossing voor het legionellaprobleem nog enige maanden in beslag gaat nemen.

Waterschade vloer
Tot overmaat van ramp is er in de kerstvakantie een grote lekkage ontstaan in de sporthal door een kapotte klep in de waterinstallatie. Het water heeft de houten sportvloer zwaar beschadigd.

Het geouw van het sportcentrum is van de gemeente. Optisport huurt, beheert en exploiteert het. In overleg met de opstalverzekering van de gemeente en met de vloereninstallateur kijkt Optisport wat de beste en snelste oplossing is voor de vloer. Daarbij wordt het risico meegenomen dat er vocht in het beton is gedrongen en later  voor problemen kan zorgen.

De vloer moet nu in ieder geval eerst drogen voordat Optisport in overleg met specialisten vervolgstappen kan nemen. De verwachting is dat de sporthal vanaf april weer beschikbaar is voor de sporters.

Tot april sporten op andere locaties
In de tussentijd heeft Sport en Welzijn alle gebruikers zo goed als mogelijk een plek kunnen geven in een van de andere bestaande sporthallen. Ook de scholen hebben  een alternatieve gymlocatie aangeboden gekregen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Foto: Nathalie Voorjaar

Regen

In de ochtend trekt er veel bewolking over waaruit regen valt. Er staat een matige zuidwestenwind bij een temperatuur van 11°C.

In de middag en avond bewolkt en van tijd tot tijd regen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 12°C aan.

In de nacht lichte regen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een bewolkte dag op waaruit soms regen valt. De matige wind zit in de noordhoek. De thermometer geeft 10°C aan.   .

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu