16 september 2021

Sportclubs opgezadeld met controle QR-code voor toegang kantine

Per zaterdag 25 september wordt 1,5 meter afgeschaft, maar het wordt er voor de sportclubs allemaal niet beter op, want een nieuwe maatregel zorgt ervoor dat sportclubs niet-geteste en ongevaccineerden leden in de kantine moeten gaan weren.

• Zonder corona QR-code geen toegang tot de sportkantine.

Niet te doen

Elk lid moet vanaf 14 jaar een geldige corona QR-code hebben om toegang te krijgen in de kantine. En dat betekent dat clubs nu vrijwilligers moeten gaan aanstellen om dit bij de ingang te controleren samen met het indentiteitsbewijs. Zo langzamerhand vraag je je af of de bedenkers van deze maatregel wel van deze wereld zijn.

Het is onaandoenlijk om dit te gaan doen door de sportclubs. De clubs hebben al een tekort aan vrijwilligers. En welke vrijwilliger heeft zin om te gaan bakkeleien met leden die de toegang tot de kantine geweigerd moeten worden? De clubs vinden dan ook dat het plan van het kabinet onuitvoerbaar is en een tweespalt veroorzaakt binnen de club.

• Bericht: André van Egdom

Meer over dit onderwerp wat de voetbalclubs behoorlijk bezig houdt, is te vinden bij Voetbal Rotterdam: www.voetbalrotterdam.nl

0 Shares
Sluit Menu