17 januari 2022

Sport en preventie, denk en bepaal jij mee?

In 2020 is het lokale sportakkoord gestart en in 2021 volgde het preventieakkoord in Bodegraven-Reeuwijk. Twee stuurgroepen die zich binnen de gemeente in zetten om meer te kunnen betekenen bij sport- en preventief gerelateerde onderwerpen. Voor beide groepen zoeken wij  inwoners en/of partijen die mee willen denken en mogelijk ook willen helpen in de uitvoering van de innovatieve ideeën. Kom jij er bij? Leuk!

Leefstijlakkoord

Het sport- en preventieakkoord samen vormen het ‘leefstijlakkoord’. Twee verschillende akkoorden, met veel overlap, maar ieder met een afzonderlijk budget.  “Voor beide akkoorden zijn vooraf doelstellingen bepaalt. Deze doelen zijn opgesteld door inwoners, verenigingen en lokale organisaties. Sommige doelen zijn al behaald en de aankomende periode willen we de andere doelen natuurlijk ook ter uitvoering brengen!” zegt Sanne Wouters, coördinator van het sportakkoord. “Daarnaast komen er ook steeds nieuwe doelen en wensen bij.” Een kleine ingreep van al behaalde doelen: de eerste beweegroute, het ontwikkelen van een plaatselijke vorm van voedingseducatie op basisscholen, het opzetten van een sportloket, (bijna alle) sportlocaties zijn rookvrij en er is een extra dansvorm opgezet dat vereenzaming onder ouderen tegen gaat.

Wat houd het in?

Coördinator van het preventieakkoord Vivian van den Herik: “Eens per 2 á 3 maanden komt een stuurgroep bijeen om de doelen te kunnen verwezenlijken. Het zijn stuurgroepen op vrijwillige basis. Deelnemers hoeven niet werkzaam te zijn in de sport of op preventief vlak, maar dat mag natuurlijk wel!”.

Doe mee!

Lijkt jou het leuk om je in te zetten om meer passende beweegvormen op de kaart te zetten bij het sportakkoord? Of zie jij jezelf liever in de preventieve stuurgroep die zich in zet om overgewicht, roken en eenzaamheid tegen te gaan? Meld je dan snel aan of vraag naar meer informatie via leefstijl@senw-br.nl

Zelf een idee?

Liever niet in de stuurgroep, maar heb je wel een goed idee die past in het sport- of preventieakkoord? Laat je idee weten en we helpen je graag verder!

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Wolken, opklaringen en later buien

In de ochtend is het bewolkt en in eerste instantie zijn er nog opklaringen. De zwakke wind is zuidoost. In de loop van de middag en inde avond vallen er enkele buien. De matige wind draait naar de westhoek. Het kwik loopt op naar 21°C maar in de buien zakt de temperatuur een aantal graden. 

Foto: Weerwoord.be Later buien

 

De nacht verloopt bewolkt waaruit wat regen kan vallen. De minimumtemperatuur wordt 12°C.

Dinsdag wisselend bewolkt en opklaringen. In de ochtend vallen er regenbuien. De matige en af en toe vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Veel warmer dan 17°C wordt het niet.

Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en in de avond raakt het geheel bewolkt. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft in de middag 17°C aan.

In de nacht bewolkt en kans op wat regen. De minimumtemperatuur wordt 13°C.

Donderdag In de ochtend opklaringen maar in de middag en avond meer bewolking. De matige wind zit in de westhoek. Met 18°C wordt het een graadje warmer. 

Foto: Maarten Koch Wolken en opklaringen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu