Gepubliceerd 28 november 2023

Spoorverdubbeling te duur, plan herzien

Het plan Spoorcorridor Leiden – Utrecht, onder andere met een gedeeltelijke spoorverdubbeling bij Bodegraven, een nieuw station Hazerswoude-Rijndijk en een ongelijkvloerse kruising bij Zoeterwoude, dreigt flink duurder te worden.

Pro Rail, NS, regio Holland Rijnland, de betrokken gemeenten, de provincies Zuid-Holland en Utrecht en het Rijk, hebben besloten terug te gaan naar de tekentafel om de plannen goedkoper uit te kunnen voeren en naar extra geld te zoeken.

De plannen blijven erop gericht om tussen Leiden en Utrecht in de daluren vier treinen per uur te laten rijden. De lopende bestemmingsplanprocedure wordt daarom gestaakt. In het voorjaar van 2024 neemt men een nieuw besluit over de verschillende planonderdelen.

Tekst Wim Minnaard
Bron: Provincie Zuid-Holland

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN