Gepubliceerd 28 november 2023

Spoorverdubbeling te duur, plan herzien

Het plan Spoorcorridor Leiden – Utrecht, onder andere met een gedeeltelijke spoorverdubbeling bij Bodegraven, een nieuw station Hazerswoude-Rijndijk en een ongelijkvloerse kruising bij Zoeterwoude, dreigt flink duurder te worden.

Pro Rail, NS, regio Holland Rijnland, de betrokken gemeenten, de provincies Zuid-Holland en Utrecht en het Rijk, hebben besloten terug te gaan naar de tekentafel om de plannen goedkoper uit te kunnen voeren en naar extra geld te zoeken.

De plannen blijven erop gericht om tussen Leiden en Utrecht in de daluren vier treinen per uur te laten rijden. De lopende bestemmingsplanprocedure wordt daarom gestaakt. In het voorjaar van 2024 neemt men een nieuw besluit over de verschillende planonderdelen.

Tekst Wim Minnaard
Bron: Provincie Zuid-Holland

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN