Gepubliceerd 7 mei 2024

Speel mee in de nieuwe voorstelling ZEB van Jeugdtheaterhuis

In de kerstvakantie van 2024-2025 speelt Jeugdtheaterhuis te Gouda de familievoorstelling ZEB. Jongeren vanaf 14 jaar krijgen de kans om hierin mee te spelen en op tournee te gaan door Zuid-Holland. Zij kunnen zich opgeven voor de selectie op 15 en 16 juni in Cultuurhuis Garenspinnerij aan de Turfsingel 34 in Gouda.

De repetities starten in de laatste week van de zomervakantie en half december start de tournee, met zo’n 15 voorstellingen langs theaters in Zuid-Holland en daarbuiten. In verschillende workshops spel, beweging en stem kunnen jongeren van 14 jaar en ouder hun talenten laten zien. Deelname kost 35 euro voor beide dagen.

De nieuwe familievoorstelling ZEB is geïnspireerd door het gelijknamige boek van schrijver Gideon Samson en illustrator Joren Joshua. Een aanstekelijk, absurd verhaal over een zebra in de klas gaat door Jeugdtheaterhuis op de planken worden gebracht.

De voorstelling wordt geregisseerd door Daniël van Duijvenbooden. De vaste cast bestaat uit 26 jongeren, verdeeld over twee casts, en acteur Marcos Valster Da Costa Ferreira, die diverse volwassen rollen speelt. Daarnaast zal er een wisselende groep kinderen meespelen.

Meer informatie en aanmelden: www.jeugdtheaterhuis.nl/selectie.
Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN