Gepubliceerd 9 september 2023

Sociale onderneming De Assembleurs wint De Groene Pluim

Elbert Wildemans van de sociale onderneming De Assembleurs in Bodegraven, heeft afgelopen zaterdag tijdens de duurzaamheidsmarkt De Groene Pluim gekregen. Peter van den Eijnden, voorzitter van Stichting De Groene Pluim vertelde op welke punten van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties is getoetst.

Elbert Wldemans wint De Groene Pluim met zijn sociale onderneming De Assembleurs


Volgens het juryrapport scoren De Assembleurs vooral op de punten ‘waardig werk en economische groei’ en op ‘verantwoorde productie en consumptie’. De onderneming biedt passend werk in de (industriële) assemblage aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het bedrijf bestaat nu drie jaar en is gevestigd naast molen De Arkduif aan de Doortocht in Bodegraven.


De prijs werd uitgereikt door wethouder Jan Leendert van den Heuvel, die zowel economie en participatie als duurzaamheid, natuur en milieu in zijn portefeuille heeft.

Verslaggever Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke tot matige zuidwesten wind bij een temperatuur van -1°C.

In de middag zonnige momenten. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik klimt op naar 3°C.

In de nacht brede opklaringen bij een minimumtemperatuur van -2°C.

Zondag in eerste instantie wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en op het eind van de middag en in de avond valt er winterse neerslag. Het kwik zakt loopt op naar 1°C. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

MEEST BEKEKEN