Gepubliceerd 9 september 2023

Sociale onderneming De Assembleurs wint De Groene Pluim

Elbert Wildemans van de sociale onderneming De Assembleurs in Bodegraven, heeft afgelopen zaterdag tijdens de duurzaamheidsmarkt De Groene Pluim gekregen. Peter van den Eijnden, voorzitter van Stichting De Groene Pluim vertelde op welke punten van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties is getoetst.

Elbert Wldemans wint De Groene Pluim met zijn sociale onderneming De Assembleurs


Volgens het juryrapport scoren De Assembleurs vooral op de punten ‘waardig werk en economische groei’ en op ‘verantwoorde productie en consumptie’. De onderneming biedt passend werk in de (industriële) assemblage aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het bedrijf bestaat nu drie jaar en is gevestigd naast molen De Arkduif aan de Doortocht in Bodegraven.


De prijs werd uitgereikt door wethouder Jan Leendert van den Heuvel, die zowel economie en participatie als duurzaamheid, natuur en milieu in zijn portefeuille heeft.

Verslaggever Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN