Gepubliceerd 11 februari 2024

Soccer Boys en ESTO komen niet verder dan 1-1 (+ radioverslag)

ESTO heeft zich met een gehavende selectie tevreden moeten stellen met een 1-1 puntendeling tegen Soccer Boys. ESTO kwam in Bleiswijk weliswaar al snel op voorsprong, maar de periodekampioen wist kort na rust langszij te komen.

● Pim de Visser verspeelt de bal aan z’n tegenstander. Hij bracht ESTO met een geniale lob al snel op een 0-1 voorsprong

Puzzelen

Door de afwezigheid van Yannick Saeijs, Cas Peppink, Jesper den Besten, Daan en Mats Boerboom en ook nog de langdurig geblesseerde Jesper De Heij moest ESTO-trainer Koos van Zoest wel even puzzelen om nog een redelijk ESTO-elftal op de been te krijgen. Zo kreeg Thijs Vink door al die afwezigen een plek in de verdediging. En dat deed ie verdienstelijk.

Geniale ingeving

Al in de 4e minuut kwam ESTO op voorsprong door een geniale ingeving van Pim de Visser. De gewiekste ESTO-aanvaller zag vanaf de zijkant dat doelman Kevin de Kok ver voor zijn doel stond. De Visser bedacht zich geen moment en gaf SB-goalie van grote afstand met een sublieme lob het nakijken: 0-1. Een geweldige opsteker voor ESTO zo kort na het beginsignaal.

Soccer Boys probeerde zich te herstellen. Was soms dreigend voor het ESTO-doel, maar ESTO hield zich fier overeind. Dat gold niet voor Pim van Zoest, die zich halverwege de 1e helft toch moest laten vervangen. Mel Kwakkenbos werd zijn vervanger waardoor de ESTO-bank weer verder werd uitgedund.

● Lars Verheul probeert langs z’n tegenstander te glippen.

Kans op de 0-2

In de 42e min. kreeg Pim de Visser het weer op zijn heupen. Ontsnapte aan de rechterflank aan zijn bewaking en kreeg de gelegenheid doelman Kevin de Kok met een lob voor de 2e keer te verrassen. De bal belandde maar net langs de buitenkant van de 2e paal.

Snelle gelijkmaker

Ook in de 2e helft gaf Pim de Visser opnieuw blijk van zijn nadrukkelijke aanwezigheid in de wedstrijd. In de 47e min. ontsnapte hij weer eens aan z’n bewaking, maar het ontbrak hem aan vuurkracht deze kans voor de 0-2 te benutten. Een minuut later was Soccer Boys langszij. Het begon bij aanvoerder Bas van Zoest die de bal tegen een tegenstander aanschoot. Die op zijn beurt de geheel vrijstaande Nick Nieuwlaat vond en die had de hoek voor het uitzoeken: 1-1.

● Jeroen v.d. Zande in de achtervolging om de bal nog te bemachtigen.

Moeilijke periode

Daarna maakte ESTO een moeilijke periode door. Soccer Boys voerde de druk op en het was alle hens aan dek voor ESTO om de dreigende 2-1 af te wenden. In de 68e min. leek die te gaan vallen toen ESTO plots in een 3 tegen 1 situatie verzeild raakte. Maar die megakans liep in de soep toen Bas van Zoest nog hinderlijk in de weg stond.

In het laatste kwartier wist ESTO mede door een rode kaart aan de kant van Soccer Boys nog aanvallend iets te betekenen en zou zelfs de 1-2 ook nog kunnen vallen. Het gebeurde uiteindelijk allemaal niet en moesten beide ploegen zich tevreden stellen met een 1-1 puntendeling.

RADIOVERSLAG (Sport Op Zaterdag)

Soccer Boys-ESTO 1e helft (verslag André van Egdom)
Soccer Boys-ESTO 2e helft (verslag André van Egdom)

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN