Gepubliceerd 18 december 2023

Snertloop voor Prinses Maxima Centrum zaterdag 6 januari 2024

Traditioneel wordt op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar weer De Snertloop georganiseerd. De route is 4,2 km lang, start op Kaagjesland en loopt via Reewal, Zwarteweg, Middelburgseweg en weer via Kaagjesland naar de finish op de parkeerplaats van RVC, Kaagplein 15, 2811 LE Reeuwijk.

De jeugd tot 11 jaar loopt rond het hoofdveld. De start is voor de kantine en ze zullen finishen op de parkeerplaats, net als alle andere lopers.

Er wordt gelopen in drie categorieën:

–        Jeugd tot 11 jaar; start vanaf 13:30

–        Senioren en jeugd vanaf 11 jaar; start 15:00

–        Wandelaars; start 13:30

Inschrijving

Inschrijven kan zaterdag 6 januari vanaf 13:00 in de kantine.
Het is ook mogelijk om je vooraf in te schrijven via de website van RVC, dat scheelt veel administratie op de dag zelf:
www.rvc33.nl/747/Inschrijving_snertloop.

Het inschrijfgeld is € 3,- voor de jeugd tot 11 jaar, € 4,- voor de wandelaars en € 5,- voor de hardlopers.

Na afloop kunnen de deelnemers en publiek in de kantine genieten van een gratis “kop snert” of warme chocolademelk.

Goede doel

Het inschrijfgeld zal dit jaar gedoneerd worden aan De Prinses Maxima Centrum Foundation. Het Prinses Maxima Centrum is het kinderoncologie centrum van Nederland. Dankzij de vele schenkingen van donateurs kan de Foundation voorzieningen realiseren die buiten de reguliere zorgdekking vallen. Deze voorzieningen zijn van cruciaal belang voor het welzijn van kind en gezin tijdens het langdurige proces van behandelingen en opnames én in de herstelperiode daarna.

Het goede doel is aangedragen door de familie van Tess en haar ouders Nathalie en Wouter, beide RVC-lid. In september 2022 werd bij de toen 2-jarige Tess een vorm van kinderkanker geconstateerd. Na een operatie en meerdere chemotherapieën is Tess sinds 11 december klaar met haar behandeling.  Deze zware periode is het gezin door gekomen met steun van vrienden, familie en kennissen maar ook door het “Quality of life” programma van het Prinses Maxima Centrum.

We hopen dat zo veel mogelijke mensen deel nemen aan de Snertloop voor dit goede doel. Mocht je meer willen lezen of wanneer je 6 januari niet mee kunt lopen en wel een donatie wilt doen dan kun je terecht op de actiepagina die voor dit doel gemaakt is: https://www.maximaalinactie.nl/fundraisers/rvc-33-snertloop.

Bericht: André van Egdom / Martijn Olsthoorn (RVC’33)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN