Gepubliceerd 27 juli 2021

Sluis en bootpassage Sloene opengezet

In een experiment om de waterkwaliteit te verbeteren in de Reeuwijkse plassen Sloene en Klein Vogelenzang heeft het waterschap Rijnland een stuw, een sluis en twee dammen aangelegd. Het experiment had niet het gewenste effect, er zijn o.a. in de zomer van 2020 zelfs drijflagen van blauwalgen ontstaan. Om drijflagen te voorkomen is het nodig om de doorstroming in Sloene weer terug te brengen.

Om de compartimentering op te heffen zijn op 1 juli zowel de bootpassage als de stuw aan de Oudeweg geopend. Om de doorstroming verder te verbeteren moet de watergang tussen Sloene en Klein Vogelenzang geschoond worden.

Bron: Waterschap Rijnland

Helaas zijn er ook dit jaar weer drijflagen ontstaan. Het effect van de doorstroming wordt pas in 2022 verwacht. Rijnland zal aan het einde van 2022 een evaluatiebijeenkomst organiseren waarin de effecten van de doorstroming met wakereigenaren worden besproken.

Lees het hele bericht op de website van Rijnland

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN