Gepubliceerd 12 februari 2023

Slordig 3-1 verlies ESTO

Tegenstander RCL uit Leiderdorp was zeker niet beter dan ESTO. Wel waren ze in de eerste helft gelijkwaardig mede dankzij het voordeel van een heel snel doelpunt direct na de aftrap. Dat kan gebeuren en het bracht ESTO uit evenwicht.

● Mats Boerboom houdt een tegenstander in de peiling. (Foto: Sportfoto-Gaaf)

Beide ploegen legden tot de rust een pover spel neer op het echte grasveld. ESTO creëerde nauwelijks kansen en RCL maakte gebruik van slordigheid in de verdediging van haar tegenstander. Na de rust kon dat, ondanks veel beter voetbal door ESTO, niet worden rechtgetrokken.

Snelle achterstand

Nog geen twee minuten na de aftrap kon Tim van de Lagemaat niet verhinderen dat er een voorzet van de achterlijn kwam. Door een volkomen vrijstaande speler van RCL werd deze binnengekopt voor de 1-0. Na de snelle achterstand werd duidelijk dat er bij ESTO sprake is van een vormdip met als gevolg dat er teveel fouten worden gemaakt. Dat deed overigens RCL ook. Toch lukte het hun in de 28 min. de 2-0 te scoren uit een vrijwel identieke situatie. Daarna was ESTO toch wel even de weg kwijt en had het voor de rust makkelijk drie- of vier-nul kunnen worden.

● Pim van Zoest (midden) in de verdediging voor ESTO. (Foto: Sportfoto-Gaaf)

Op scherp zetten

Dat gebeurde niet en de rust was een mogelijkheid voor trainer Koos van Zoest de zaakjes weer op scherp te zetten. Met succes, want het resulteerde in veel beter voetbal. Een poeier tegen onderkant lat van Jesper den Besten bracht hoop maar de bal stuiterde op de doellijn uit het doel. Steeds vaker kwam ESTO met goed voetbal naar voren en dat moesten ze in de 84e min. bekopen met een messcherpe counter van RCL. De 3-0 stond daarna op het scorebord en de hoop op zelfs een puntje was vervlogen. ESTO bleef de bovenliggende partij en uiteindelijk kon Yannick Saeijs in de 89e min. met een doelpunt de eindstand iets dragelijker maken.

● Yannick Saeijs maakte nog de eretreffer voor ESTO: 3-1. (Foto: Sportfoto-Gaaf)

Komende twee weken is er voor ESTO geen competitievoetbal. Vriendschappelijk speelt de ploeg op 23 februari om 20.00uur thuis tegen Aarlanderveen, een kampioenskandidaat in de 3e klasse. Op zaterdag 4 maart is TAVV de tegenstander in een thuiswedstrijd. Zij zijn de rode lantaarndrager en winnen is dan heel belangrijk om mee te blijven doen in het  linker rijtje van de competitie.

DE NABESCHOUWING (Sport Op Zaterdag):

RCL-ESTO (Han Koevoets)

● Bericht: Han Koevoets.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en regen

In de ochtend is het bewolkt en daaruit valt regen. De matige wind is zuid. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag veel bewolking en perioden met regen. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 10°C.

In de nacht eert nog regen maar later klaart het op. Het koelt daarbij af naar 5°C.

Vrijdag wisselend bewolkt en opklaringen. Tegen de avond valt er opnieuw regen. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Jannes Somber

 

MEEST BEKEKEN