Gepubliceerd 2 juli 2021

Sleutels uitgereikt aan huurders van Rijnleven

Afgelopen donderdag hebben de huurders van de 23 sociale huurappartementen van Rijnleven de sleutel gekregen. De naam Rijnleven verwijst naar een boerenhoeve die hier vroeger in de buurt heeft gestaan. Wethouder Dirk-Jan Knol overhandigde de sleutel aan de eerste huurder meneer Bunnik.

De woningen zijn voor mensen met verpleeghuiszorg, thuiszorg en zonder zorg én drie studenten. Ook is er een zorgverlener die ook als aanspreekpunt fungeert en de 24 uurszorg – die varieert van thuiszorg tot aan terminale zorg – coördineert. Zo woont er een mix van ouderen.

Concept Het Ouden Huis
Het concept Het Ouden Huis is bedacht door Karel van Berk en Leonard Smit. Ervaringen met hun eigen (schoon)ouders gaven de doorslag om het anders te doen: Het Ouden Huis is er voor mensen met en zonder zorgvraag; echtparen hoeven niet meer uit elkaar; zij kunnen blijven wonen in het eigen appartement als één van de partners intensieve zorg nodig heeft. Er is verpleeghuiszorg tot het laatst; en niet onbelangrijk: het is betaalbaar. Mozaïek Wonen is de ontwikkelaar en eigenaar van dit complex.

Karel van Berk: “Wat Leonard en ik in 2014 hebben bedacht wordt nu werkelijkheid. Ik ben zeer verheugd dat het zover is gekomen. Mede dankzij de inzet van Mozaïek Wonen en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Met alles dat we afgelopen jaren hebben geleerd zoeken we naar nieuwe locaties. Ons team staat klaar om aan de slag te gaan en heeft er zin in.”

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN