Gepubliceerd 3 juli 2023

Slappe bodem drijft inwoners Gouda tot wanhoop

De slappe bodem in Gouda zorgt ervoor dat veel straten in de stad verzakken, tot groot ongenoegen van bewoners.

Zo meldt het AD dat de tuinen van sommige mensen uit de wijk Kort Haarlem opeens bijna een halve meter lager liggen dan de weg. Dat zorgt voor problemen, zoals overlast door water dat de tuin in loopt bij hevige regenval en moeilijkheden bij het buiten zetten van afvalcontainers. Door de verzakkingen ontstaan bovendien breuken in de riolering en kuilen in de weg.

Herstelwerkzaamheden hebben tot nieuwe problemen geleid, bijvoorbeeld omdat door verhoging van de straten de hoogteverschillen tussen het wegdek en tuinen heel groot zijn geworden. Bewoners vinden dat de gemeente hen tegemoet moet komen, bijvoorbeeld met financiële compensatie. Gouda zegt dat bewoners zelf verantwoordelijk zijn voor het op hoogte houden van hun tuin. Er zal hier dan ook geen gemeenschapsgeld voor worden gebruikt.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN