Gepubliceerd 17 augustus 2023

Slapen in zelfgebouwde hut en daarna een vreugdevuur

Donderdagavond sliepen de kinderen in Nieuwerbrug en Bodegraven die meedoen aan de speelweek of vakantiespelen in de door henzelf gebouwde hutten. De ouders brengen slaapzakken en kussens.


Ook in Waarder is een huttendorp verschenen en vrijdag start in Driebruggen de huttenbouw. Aan het eind van de vakantieweek worden de hutten gesloopt en op de brandstapel gegooid en geniet jong en oud van het vuur. Het weer werkte afgelopen week redelijk mee zodat de activiteiten niet in het water zijn gevallen. In Bodegraven was het thema ‘Sprookjes bestaan’ en in Nieuwerburg is de speelweekcamping ‘De Wilde Wiericke’ verrezen, die ook de aandacht trok van de treinreizigers.

Tekst Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN