Gepubliceerd 5 november 2023

Sinterklaashuis in Museum Gouda

Van 18 november tot 5 december logeert niemand minder dan Sinterklaas in Museum Gouda en kunnen kinderen en hun volwassen begeleiders weer meedoen aan het feestelijke familieprogramma in het Huis van Sinterklaas.

Gratis inloopdagen
Wil je zien waar Sinterklaas werkt en slaapt? Kom zelf kijken. Op zaterdag 18 november, de dag van de intocht, is Sinterklaas natuurlijk nog heel druk in de stad en is hij zelf nog niet in het museum. Maar je kunt wel alvast zijn kamer bekijken. Op woensdag 22 november kun je Sinterklaas wel in zijn kamer ontmoeten. Oh kom er eens kijken!

Sinterklaas heeft een nieuwe manier gevonden om een flinke voorraad pepernoten te maken: een pepernotenmachine die werkt als er in de juiste muzieknoten wordt gezongen. Operakoor De Notenkrakers lukt dat helaas niet. Kinderen kunnen De Notenkrakers helpen, waar ze aan het eind natuurlijk aan mogen schuiven bij de Sint zelf in zijn fijne zitkamer.

Tekst: aangeleverd persbericht

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN