5 november 2020

SINTERKLAAS EN DE VERDWENEN VLAGGEN.

Na het noodgedwongen moeten cancelen van de traditionele intocht van Sinterklaas dit jaar is er de afgelopen maanden binnen de BOV hard gewerkt aan een goed alternatief: een grote Theatershow in samenwerking met BR6, de lokale omroep van Bodegraven-Reeuwijk.

Aanvankelijk was het plan om de kinderen uit onze hele gemeente in veilige shifts te ontvangen in het Evertshuis voor De Grote Sinterklaas theatershow. Helaas bleek ook hier Covid-19 roet in het eten ten gooien en schakelde de BOV direct over op mogelijkheden die wel nog binnen handbereik lagen.

Van Theatershow naar TV Show

De Theatershow werd omgevormd tot De Grote Sinterklaas TV Show, waardoor alle kinderen in Bodegraven-Reeuwijk het gevoel blijven houden dat – ondanks corona – Sinterklaas dit jaar de gemeente zeker niet zal overslaan.

Naast Bodegraven kampen ook de andere dorpen met deze uitdagingen en daarom werd al snel in onderling overleg besloten om met elkaar de handen ineen te slaan en gezamenlijk deze grote TV show te gaan organiseren.


Voorafgaand aan de Grote Sinterklaas TV Show – die op 21 november om 11:00 wordt uitgezonden door BR6 – komen er ook vier Sinterklaasjournaals. De verhaallijnen spelen zich af in de dorpen van Bodegraven met een grote spannende ontknoping van het verhaal in de TV show.

De eerste aflevering van het journaal wordt aanstaande zaterdag uitgezonden om 17:00 uur op televisie, op het YouTube kanaal en de Facebookpagina van de omroep BR6,

Elk dorp en bijhorende stichting heeft daarnaast de vrijheid om naar aanleiding van de TV show een eigen actie uit te rollen. Vanuit de BOV is een kleurplaatwedstrijd uitgezet waar mooie prijzen te winnen zijn. De kleurplaten, waarop ook alle informatie over de uitzendingen te lezen is, worden maandag 9 november uitgedeeld op de basisscholen. De uitslag van deze wedstrijd zal terug te zien zijn in de TVshow op 21 november. 


0 Shares
Sluit Menu