Gepubliceerd 12 februari 2023

Sieb Griede opnieuw brons op NK judo

● Podium NK -18 met uiterst rechts Sieb Griede.

Net als vorig jaar behaalde judoka Sieb Griede brons op het NK. Dit keer in de leeftijdsgroep tot 18 jaar. Griede, uitkomend voor  Chikara Sport – de sportschool van Eric Zwaan, had zich geplaatst voor het NK via de distritskampioenschappen enkele weken geleden. Ook Bianca Kamal Chatias had zich daarvoor geplaatst.

Overtuigend naar brons

Sieb Griede begon met een winstpartij. Echter daarna verloor hij tegen de regerend Nederlands kampioen ondanks een goede judopartij. De Bodegraafse judoka herstelde zich daarna in de herkansingsronde. Met twee winstpartijen plaatste hij zich voor de strijd voor het brons. Die wedstrijd wist hij overtuigend te winnen.

● Sieb Griede (r) toont z’n bronzen NK-medaille. Naast hem Eric Zwaan.

Geen podium

Bianca Kamal Ghatias haalde het podium niet. In de ochtendsessie na een verliespartij wist ze daarna nog een partij te winnen. Dat kreeg in een volgende ronde ondanks sterk judo geen vervolg.

Eind maart reizen beiden judoka’s een week naar Duitsland voor een toernooi en trainingsstage.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN