12 februari 2023

Sieb Griede opnieuw brons op NK judo

● Podium NK -18 met uiterst rechts Sieb Griede.

Net als vorig jaar behaalde judoka Sieb Griede brons op het NK. Dit keer in de leeftijdsgroep tot 18 jaar. Griede, uitkomend voor  Chikara Sport – de sportschool van Eric Zwaan, had zich geplaatst voor het NK via de distritskampioenschappen enkele weken geleden. Ook Bianca Kamal Chatias had zich daarvoor geplaatst.

Overtuigend naar brons

Sieb Griede begon met een winstpartij. Echter daarna verloor hij tegen de regerend Nederlands kampioen ondanks een goede judopartij. De Bodegraafse judoka herstelde zich daarna in de herkansingsronde. Met twee winstpartijen plaatste hij zich voor de strijd voor het brons. Die wedstrijd wist hij overtuigend te winnen.

● Sieb Griede (r) toont z’n bronzen NK-medaille. Naast hem Eric Zwaan.

Geen podium

Bianca Kamal Ghatias haalde het podium niet. In de ochtendsessie na een verliespartij wist ze daarna nog een partij te winnen. Dat kreeg in een volgende ronde ondanks sterk judo geen vervolg.

Eind maart reizen beiden judoka’s een week naar Duitsland voor een toernooi en trainingsstage.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu