Gepubliceerd 10 april 2023

Sieb Griede judoot eerste European Cadet Cup in Tsjechië

Twee maanden geleden werd de Bodegraafse judoka Sieb Griede, naar aanleiding van zijn prestaties op de zogenoemde ‘meetmomenten’, door de judobond geselecteerd om deel te gaan nemen aan het kwalificatietraject voor judoka’s onder 18 jaar.

Afgelopen weekend reisde de Chikara Sport-judoka met zijn coach Eric Zwaan af naar Teplice in Tsjechië voor zijn eerste Judo European Cadet Cup. In de eerste voorronde werd hij vrij geloot, waardoor zijn eerste partij,  tegen een Sloveense judoka, in de tweede ronde plaats vond. Deze partij wist hij mooi naar zich toe te trekken en won.

● Eric Zwaan (l) en Sieb Griede (r) in Teplice.

Derde ronde

In de derde ronde kwam hij uit tegen een Servische judoka. Helaas verloor hij deze, ondanks sterk judo. Omdat deze tegenstander uiteindelijk ook geëlimineerd werd in de voorrondes, was er voor Sieb geen herkansingsmogelijkheid. Aansluitend aan het toernooi neemt Sieb deel aan de 3-daagse internationale trainingsstage die gekoppeld is aan dit toernooi.

Toernooi met stage in Zweden

Over zes weken reizen zij af naar een toernooi met stage in Zweden. Daar sluiten ook Bianca Ghatias, Christian Opmeer en Sem Langerak aan. Bianca Ghatias kwam dit weekend uit op de Soeverein-cup in Lommel (België). Na haar herkansing verloor ze helaas haar wedstrijd om het brons, en werd vijfde.

Bericht: Sportredactie BR6 / Chikara Sport

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regendag

In de ochtend drijft er bewolking over maar is het nog droog. Even later gaat het regenen. Er staat een matige zuidenwind bij een temperatuur van 7°C.

In de middag en avond valt er regen. De matige wind waait uit het zuiden. Met 11°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

In de nacht regen. De vrij krachtige wind draait naar het westen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Zondag een afwisseling van wolken en opklaringen. In de avond trekt een regengebied over. De vrij krachtige wind is west. De thermometer geeft 11°C aan.

Foto: Tonnie Nog erg nat

 

MEEST BEKEKEN