Gepubliceerd 10 april 2023

Sieb Griede judoot eerste European Cadet Cup in Tsjechië

Twee maanden geleden werd de Bodegraafse judoka Sieb Griede, naar aanleiding van zijn prestaties op de zogenoemde ‘meetmomenten’, door de judobond geselecteerd om deel te gaan nemen aan het kwalificatietraject voor judoka’s onder 18 jaar.

Afgelopen weekend reisde de Chikara Sport-judoka met zijn coach Eric Zwaan af naar Teplice in Tsjechië voor zijn eerste Judo European Cadet Cup. In de eerste voorronde werd hij vrij geloot, waardoor zijn eerste partij,  tegen een Sloveense judoka, in de tweede ronde plaats vond. Deze partij wist hij mooi naar zich toe te trekken en won.

● Eric Zwaan (l) en Sieb Griede (r) in Teplice.

Derde ronde

In de derde ronde kwam hij uit tegen een Servische judoka. Helaas verloor hij deze, ondanks sterk judo. Omdat deze tegenstander uiteindelijk ook geëlimineerd werd in de voorrondes, was er voor Sieb geen herkansingsmogelijkheid. Aansluitend aan het toernooi neemt Sieb deel aan de 3-daagse internationale trainingsstage die gekoppeld is aan dit toernooi.

Toernooi met stage in Zweden

Over zes weken reizen zij af naar een toernooi met stage in Zweden. Daar sluiten ook Bianca Ghatias, Christian Opmeer en Sem Langerak aan. Bianca Ghatias kwam dit weekend uit op de Soeverein-cup in Lommel (België). Na haar herkansing verloor ze helaas haar wedstrijd om het brons, en werd vijfde.

Bericht: Sportredactie BR6 / Chikara Sport

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN