6 november 2022

Sieb Griede en Bianca Ghatias brons op NK judo

Afgelopen zaterdag vond in Hoogeveen het Nederlands Kampioenschap Judo tot 15 jaar plaats. Na een plaatsing te hebben verdiend op het districtskampioenschap mochten Chikara Sport judoka’s Bianca Kamal Ghatias, Sieb Griede en Christian Opmeer deelnemen.

Ochtendblok

In het ochtendblok was het de beurt aan Bianca en Christian. Bianca wist haar eerste partij overtuigend te winnen met een mooie combinatie. In haar tweede partij trof ze haar geduchte concurrent en deze wist ze helaas niet te winnen. In de herkansingsronde liet ze weer sterk judo zien en wist hier 2 partijen te winnen.

De kleine finale (om brons) moest ze tegen Maaike Proost (ook uit Bodegraven), oud trainingsmaatje en dus een hele goede bekende. Bianca judoode slim en gaf haar tegenstandster weinig ruimte. Met een goede, sterke houdgreep wist zij de winst naar zich toe te trekken en won daarmee brons.

• Brons voor Bianca Kamal Ghatias (uiterst rechts).

Voor Christian was het een grote prestatie dat hij zich geplaatst had voor dit NK. Hij doet pas sinds dit jaar mee in de leeftijdscategorie -15 jaar en is dus één van de jongere deelnemers.Zijn missie was vooral om te leren en ervaring op te doen. Hij heeft hard en sterk gevochten dit NK, maar helaas wist hij geen partij te winnen. Na twee verliespartijen was het klaar. Met veel ervaring rijker gaat hij weer mooie stappen maken!

Middagblok

In het middagblok kwam Sieb Griede in actie.  Zijn eerste twee partijen kwam hij gemakkelijk door. Binnen 30 seconden won hij beide met ippon.

Ook zijn derde wedstrijd wist hij te winnen met een sterke houdgreep.

In de halve finale trof hij een concurrent voor het podium. Sieb judoode sterk, domineerde de partij en wist zijn tegenstander een paar keer te werpen (met en zonder score). Helaas was zijn tegenstander hem toch te slim af en belandde Sieb op zijn rug. Hij verloor de partij. Hiermee was de gouden medaille uit zicht en dat zorgde voor een teleurstelling. Brons was nog het hoogst haalbare.

Coaches Eric Zwaan en Marcel Houtzager (van Top Judo Utrecht, waar Sieb en Bianca ook trainen) trokken hem er doorheen en wist hij de focus te hervinden voor z’n laatste partij. En met succes! Ook deze wist hij te winnen. En daarmee brons voor Sieb!

• Sieb Griede (r) op het podium met brons.
• Ook Sieb Griede (r) op het podium met brons.
0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu