Gepubliceerd 6 november 2022

Sieb Griede en Bianca Ghatias brons op NK judo

Afgelopen zaterdag vond in Hoogeveen het Nederlands Kampioenschap Judo tot 15 jaar plaats. Na een plaatsing te hebben verdiend op het districtskampioenschap mochten Chikara Sport judoka’s Bianca Kamal Ghatias, Sieb Griede en Christian Opmeer deelnemen.

Ochtendblok

In het ochtendblok was het de beurt aan Bianca en Christian. Bianca wist haar eerste partij overtuigend te winnen met een mooie combinatie. In haar tweede partij trof ze haar geduchte concurrent en deze wist ze helaas niet te winnen. In de herkansingsronde liet ze weer sterk judo zien en wist hier 2 partijen te winnen.

De kleine finale (om brons) moest ze tegen Maaike Proost (ook uit Bodegraven), oud trainingsmaatje en dus een hele goede bekende. Bianca judoode slim en gaf haar tegenstandster weinig ruimte. Met een goede, sterke houdgreep wist zij de winst naar zich toe te trekken en won daarmee brons.

• Brons voor Bianca Kamal Ghatias (uiterst rechts).

Voor Christian was het een grote prestatie dat hij zich geplaatst had voor dit NK. Hij doet pas sinds dit jaar mee in de leeftijdscategorie -15 jaar en is dus één van de jongere deelnemers.Zijn missie was vooral om te leren en ervaring op te doen. Hij heeft hard en sterk gevochten dit NK, maar helaas wist hij geen partij te winnen. Na twee verliespartijen was het klaar. Met veel ervaring rijker gaat hij weer mooie stappen maken!

Middagblok

In het middagblok kwam Sieb Griede in actie.  Zijn eerste twee partijen kwam hij gemakkelijk door. Binnen 30 seconden won hij beide met ippon.

Ook zijn derde wedstrijd wist hij te winnen met een sterke houdgreep.

In de halve finale trof hij een concurrent voor het podium. Sieb judoode sterk, domineerde de partij en wist zijn tegenstander een paar keer te werpen (met en zonder score). Helaas was zijn tegenstander hem toch te slim af en belandde Sieb op zijn rug. Hij verloor de partij. Hiermee was de gouden medaille uit zicht en dat zorgde voor een teleurstelling. Brons was nog het hoogst haalbare.

Coaches Eric Zwaan en Marcel Houtzager (van Top Judo Utrecht, waar Sieb en Bianca ook trainen) trokken hem er doorheen en wist hij de focus te hervinden voor z’n laatste partij. En met succes! Ook deze wist hij te winnen. En daarmee brons voor Sieb!

• Sieb Griede (r) op het podium met brons.
• Ook Sieb Griede (r) op het podium met brons.
0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN