Gepubliceerd 8 januari 2023

Schuldhulpverlening terug naar gemeente

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk wil de schuldhulpverlening vanaf 1 april 2023 weer zelf gaan uitvoeren. Sinds 2013 heeft de gemeente de schuldhulpverlening uitbesteed aan Plangroep maar is niet tevreden over de kwaliteit van de dienstverlening. Ook de vrijwilligers van VOTA, die mensen helpen met hun administratie, raken gedemotiveerd door de werkwijze van Plangroep.

Sinds 2019 zijn er meerdere incidenten geweest met Plangroep maar de bekende ‘druppel’ was de uitzending van het consumentenprogramma Radar van 17 januari 2022 waaruit bleek dat mensen eerder meer in de schulden terechtkwamen dan dat men uit de schulden kwam. Ook cliënten uit Bodegraven-Reeuwijk hadden helaas die ervaring.


Om de schuldhulpverlening uit te kunnen voeren is 1,8 fte nodig en een softwarepakket. Het college vraagt aan de gemeenteraad om structureel 55.000 euro extra in de begroting op te nemen. In een nog op te leveren implementatieplan zal worden aangegeven op welke manier, met wie en met welke frequentie de invoering van de nieuwe werkwijze, financiën, voortgang, resultaten en borging wordt geëvalueerd.


Het voorstel wordt 18 januari vanaf 20.00 uur besproken door de leden van de commissie Samenleving in de trouwzaal. De agenda is hier te raadplegen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnige perioden en wolken

In de ochtend is er een mix van wolken en brede opklaringen. De matige wind zit in de westhoek en de temperatuur is 12°C.

In de middag en avond wisselend bewolkt en opklaringen. De matige wind waait uit het westen. De thermometer geeft 14°C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Maandag veel bewolking waaruit regen valt. De vrij krachtige wind is west tot zuidwest. Veel warmer dan 10°C wordt het deze dag niet.

MEEST BEKEKEN