22 november 2021

Schriftelijke vragen over sluiten spoorwegovergang Nieuwerbrug

Inwoners van Nieuwerbrug en de landelijke wandelsport gemeenschap willen een andere oplossing voor de afsluiting van de spoorwegovergang over de Dubbele Wiericke. De overgang wordt afgesloten vanwege de kwartierdienst tijdens de spits, die vanaf 13 december ingaat. De wens heeft ook de aandacht van de Provinciale Staten van Zuid-Holland.

De PvdA in Bodegraven Reeuwijk heeft het college van b en w gevraagd of zij bereid is een voorziening te treffen in de duiker, 80 meter ten westen van de spoorwegovergang. Deze kan eenvoudig gerealiseerd worden door het plaatsen van een drijvend en gefixeerd vlonder. Wandelaars moeten dan weliswaar een aantal meters gebukt afleggen, maar kunnen daarna hun weg vervolgen in het mooie en weidse polderlandschap.


Het college is gevraagd voor het realiseren van de voorziening te overleggen met ProRail en de Provincie Zuid-Holland. De kosten zullen beperkt zijn en kunnen hoogstwaarschijnlijk ten lasten komen van de het budget voor wandelpaden van de Provincie Zuid-Holland. En het college is gevraagd de spoorwegovergang niet te sluiten zolang de alternatieve voorziening niet is gerealiseerd.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de middag en avond neemt de bewolking verder toe en in de avond gaat het regenen. De zwakke wind is zuid en draait vanmiddag naar het zuidoosten en neemt toe tot matig. Het kwik loopt op naar 6°C. In de nacht valt er in eerste instantie nog regen maar later in de nacht klaart het op. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Woensdag is er een mix van wolken en opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. Evenals vandaag wordt het in de middag 6°C. 

Foto: De Groene wereld De zon komt op

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu