Gepubliceerd 22 augustus 2023

Schoonmaakploeg Rohda’76 uitgesopt

Na vele jaren van schrobben en poetsen vinden de leden van de schoonmaakploeg van Rohda’76 het welletjes en hangen de keukenhandschoenen aan de wilgen.

Steevast stonden ze iedere maandagavond in de aanslag met bezem, veger en blik, luiwagen, poetsdoek, schoonmaakspray en emmers vol sop om de kantine schoon te maken en te laten blinken. Zonder morren. Blijmoedig gingen zij de strijd aan met kleefplekken op de vloer, bar en tafelbladen. Deze noeste werkers veegden bierdoppen onder de radiatoren vandaan, verwijderden stof op de richels, ontvetten de keuken, lapten ramen en maakten de toiletten weer gebruiksvriendelijk.

● Op de foto v.l.n.r.: Rolf Kerkman, Yvonne Koelewijn, Joke van der Steen, Diana Leijnse en Teun van der Steen. Arjan van Veen ontbreekt op de foto. (Foto: Ad van den Herik)

Zeer gewaardeerd

Maar aan die onbezoldigde nijverheid komt nu een einde. De cleaners vinden het welletjes na die honderden poetsbeurten. Vanzelfsprekend liet het bestuur deze zeer gewaardeerde vrijwilligers niet met lege handen vertrekken. Namens de clubleiding overhandigde Rogier Meijer hen een bos bloemen en een dinerbon.

Op en top

Niet alleen de afzwaaiende schoonmaakploeg trok zaterdag 19 augustus de aandacht. Zo gingen andere vrijwilligers aan de slag met het schoonmaken van de gerenoveerde kleedkamers. Die inspanningen zorgden ervoor dat ons complex weer helemaal klaar is voor het nieuwe seizoen.

Bericht: André van Egdom / Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN