Gepubliceerd 28 mei 2021

Scholen bundelen krachten

Het is een grote stap: van de basisschool naar de middelbare school. Menig brugklasser staat na de zomervakantie voor deze wisseling van werelden. Het is altijd maar hopen dat het van school veranderen meevalt. Dat dachten scholengemeenschap de Goudse Waarden en de Vier Windstreken ook want deze gemeenschappen bundelen hun krachten.

Foto: De Vier Windstreken

Beide vinden dat ze samen meer maatwerk en kwaliteit in het onderwijs kunnen bieden. Ze willen de programma’s op elkaar afstemmen en ook kennis en expertise delen. De Goudse Waarden is namelijk een scholengemeenschap met drie middelbare scholen in Gouda. Onder de Vier Windstreken vallen 17 basisscholen in de regio waaronder de Da Costaschool in Bodegraven en de Regenboog in Reeuwijk. De twee christelijke gemeenschappen hebben naast hun religieuze identiteit nog een overeenkomst gevonden: beide vinden namelijk dat elk kind zich in een eigen tempo ontwikkelt. De gemeenschappen vinden dat ze moeten bieden wat de leerling nodig heeft.

De twee scholengemeenschappen werken al samen aan meerdere projecten en trajecten maar willen nu echt gebruik gaan maken van elkaars eerder genoemde kennis en expertise. Volgens de Goudse Waarden en de Vier Windstreken betekent dit meer dan de samenwerking in de huidige trajecten. Ze gaan de komende periode samen onderzoeken hoe ze nog beter tezamen aan het werk kunnen gaan in het belang van de leerling.

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN