Gepubliceerd 10 september 2023

Schilderijen in gemeentehuis

In het gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Bodegraven exposeert om de 2 maanden een andere kunstenaar. Op dit moment hangen er een aantal schilderijen van Leo van den Boogaard in de kamer van Burgemeester Michiel Grauss en de Wethouder Elly de vries. Dit initiatief komt van Het Groene Harthuys in samenwerking met de Gemeente Bodegraven -Reeuwijk.


Vanaf 2017 maakt Leo schilderijen in een eigen stijl. Kenmerkend voor de werken van Leo is zijn frisse kleurgebruik met acrylverf op linnen doeken. Zijn beeldtaal is helder en laat geen twijfel bestaan over zijn onderwerp. Leo heeft een voorliefde voor het schilderen van artiesten, waarvan de Beatles wel favoriet zijn. Maar ook natuur of zeilschepen zet Leo in strakke lijnen op het doek.


Ook aarzelt hij niet om vanuit kunststromingen in met name zijn “Jazzdoeken”cubistische invloeden van Picasso en Braque te importeren.

Tekst Anneke Bekker
Bron persbericht

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN