Gepubliceerd 10 september 2023

Schilderijen in gemeentehuis

In het gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Bodegraven exposeert om de 2 maanden een andere kunstenaar. Op dit moment hangen er een aantal schilderijen van Leo van den Boogaard in de kamer van Burgemeester Michiel Grauss en de Wethouder Elly de vries. Dit initiatief komt van Het Groene Harthuys in samenwerking met de Gemeente Bodegraven -Reeuwijk.


Vanaf 2017 maakt Leo schilderijen in een eigen stijl. Kenmerkend voor de werken van Leo is zijn frisse kleurgebruik met acrylverf op linnen doeken. Zijn beeldtaal is helder en laat geen twijfel bestaan over zijn onderwerp. Leo heeft een voorliefde voor het schilderen van artiesten, waarvan de Beatles wel favoriet zijn. Maar ook natuur of zeilschepen zet Leo in strakke lijnen op het doek.


Ook aarzelt hij niet om vanuit kunststromingen in met name zijn “Jazzdoeken”cubistische invloeden van Picasso en Braque te importeren.

Tekst Anneke Bekker
Bron persbericht

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

In de ochtend een afwisseling van wolken en opklaringen. De matige wind is zuid tot zuidwest. De temperatuur is 6°C.

In de middag brede opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden tot zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht trekt er een regengebied over. Het koelt daarbij af naar 5°C.

Maandag geen fijne dag. Het is bewolkt en er zijn perioden met regen. Het waait flink door. De thermometer geeft deze dag 7°C aan. 

Foto: Tonnie Kans op een bui

 

MEEST BEKEKEN