Gepubliceerd 10 september 2023

Schilderijen in gemeentehuis

In het gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Bodegraven exposeert om de 2 maanden een andere kunstenaar. Op dit moment hangen er een aantal schilderijen van Leo van den Boogaard in de kamer van Burgemeester Michiel Grauss en de Wethouder Elly de vries. Dit initiatief komt van Het Groene Harthuys in samenwerking met de Gemeente Bodegraven -Reeuwijk.


Vanaf 2017 maakt Leo schilderijen in een eigen stijl. Kenmerkend voor de werken van Leo is zijn frisse kleurgebruik met acrylverf op linnen doeken. Zijn beeldtaal is helder en laat geen twijfel bestaan over zijn onderwerp. Leo heeft een voorliefde voor het schilderen van artiesten, waarvan de Beatles wel favoriet zijn. Maar ook natuur of zeilschepen zet Leo in strakke lijnen op het doek.


Ook aarzelt hij niet om vanuit kunststromingen in met name zijn “Jazzdoeken”cubistische invloeden van Picasso en Braque te importeren.

Tekst Anneke Bekker
Bron persbericht

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN