29 november 2022

Scabiës (schurft) in regio Hollands Midden

Ook in de regio Hollands Midden komt steeds vaker schurft voor bij studenten. Volgens de GGD staat of valt de bestrijding ervan met goede diagnostiek en gelijktijdige behandeling van de patiënt en alle anderen die mogelijk besmet zijn. De behandeling gebeurt met tabletten of een crème via de huisarts of dermatoloog. Verder is het belangrijk dat kleren en beddengoed worden gewassen.

Schurft spreekuur
Gelijktijdig en precies behandelen is in studentenhuizen vaak best een uitdaging, al is het maar omdat alle huisgenoten voor de nodige medicatie naar hun eigen huisarts moeten. Leidse studenten die (vermoeden dat ze) schurft hebben, kunnen daarom bij de GGD Hollands Midden terecht voor voorlichting en advies over de behandeling en het uitvoeren van de hygiënemaatregelen.
.
Voorkomen is beter dan genezen
Er is geen inenting en er zijn geen medicijnen om niet besmet te raken met schurft. Je kunt wel de kans om besmet te raken kleiner maken door geen ongewassen kleding of beddengoed van een ander te gebruiken. En door direct lichamelijk contact met personen die schurft hebben, te vermijden.

Meer informatie over schurft en de behandeling is te vinden op rivm.nl. Op onze eigen website is informatie te vinden over ons aanbod gericht op studenten.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regen

In de ochtend is het bewolk en valt er regen of vallen er buien. De zwakke tot matige wind zit in de oosthoek. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag bewolk en er vallen daarbij buien. In de loop van de middag klaart het op. De matige wind waait uit het noordoosten. Veel warmer dan 9°C wordt het niet.

In de avond en eerste deel van de nacht brede opklaringen. Later in de nacht valt er opnieuw regen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Foto: Mees Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu