7 januari 2021

Saskia Laval in radioshow Crossovers!!

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het vrijdag 8 januari en is Saskia Laval gast bij Crossovers!! Zoals Saskia aangeeft: ‘Muziek is allesbehalve oppervlakkig. Goede muziek raakt de ziel en kan je ultiem geluk doen ervaren.’ Dat wil jij toch ook ervaren? Tune dus in om 22.00 uur via www.br6.nl/live-radio/!!

Maar wie is Saskia Laval?
Van jongs af aan zit Saskia diep in muziek. Op haar 4e start ze met klassieke pianolessen en ballet: Ze krijgt van huis uit veel mee over muziek.Gregoriaans en jazz (Gillespie, Armstrong etc.) van vaderskant en opera en de Rolling Stones van moederskant. Haar droom is concertpianiste. Als back-up studeert ze talen, terwijl ze zich voorbereidt op de auditie. Op haar 20e is ze zover. Ze wordt toegelaten tot het conservatorium. Na 1,5 jaar stopt ze met het conservatorium, omdat ze niet gelooft dat ze concertpianiste kan worden en ze wil niet alleen pianolessen geven. Ze gaat werken als docent, trouwt en wordt moeder van twee dochters.

Op haar 34e, na haar scheiding, roept haar droom opnieuw. Na 4 maanden hulp van een jonge concertpianist is ze dat jaar een van de vijf die wordt aangenomen. Maar twee jonge dochtertjes alleen opvoeden en parttime werken blijken zeer moeilijk te combineren met 8 uur pianostudie per dag. Voor een tweede keer laat ze haar droom varen, maar de beslissing valt nog moeilijker en emotioneler dan de eerste keer.

Muziek is dan gereduceerd tot wat spelen in een jazz/funk band en zingen in een paar koortjes. Naast docent- en moederschap, doet ze een Ph.D. in linguïstiek en institutionele economie. Toch mist ze als onderzoeker en consultant nog steeds een vonk.

Tot die overspringt uit de beat. Via de 7/8ste van de salsa raakt ze bevriend met jonge, internationale house-dj’s. Die nemen haar mee de nacht in. Dansen, heel veel dansen. Tijdens Awakenings 2016 in Eindhoven is de betovering door techno compleet.
Gefascineerd door de muzikale techniek doet ze een dj-cursus en volgt ze lessen bij dj’s waar ze kan, maar ziet voor zichzelf op haar leeftijd geen plek op het podium. Voor de opleiding electronic music producer aan de SAE verhuist ze naar Amsterdam en werkt in haar huiskamer aan een gestage reeks producties.

In de lente van 2018 werkt ze een maand als vrijwillig muziekdocent in Rocinha – de grootste en gevaarlijkste favela van Rio de Janeiro. Ze voelt er zich thuis, leert via medevrijwilligers diverse mede dj/producers kennen en die geven haar de kans op diverse feesten in Rio de Janeiro te draaien. De maand wordt snel drie maanden. Daarna volgen optredens in Berlijn, Polen, het VK, Wenen, Villach en nadien ook in Amsterdam.

Saskia wil als producer en DJ in alle techno-tempels van de wereld mensen raken met haar muziek.
Vanuit haar enthousiasme en liefde voor muziek wil ze laten zien dat je altijd een keuze hebt, ook al denk je zelf van niet. Iedereen staat voor de keuze voor het eigen geluk. Ontwikkel de talenten die je gekregen hebt en gebruik ze om je leven zodanig in te richten, dat je gelukkig bent.
Muziek is allesbehalve oppervlakkig. Goede muziek raakt de ziel en kan je ultiem geluk doen ervaren.

0 Shares
Sluit Menu