Gepubliceerd 1 juni 2021

Samenwerking Bodegraafse ICT-bedrijven

Twee Bodegraafse ICT-bedrijven hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om gebruik te maken van elkaars diensten. De ene partij, Octobox, levert specifieke software aan overheden en bedrijven om openbare documenten te anonimiseren. De andere, Bizway, verzorgt de hosting en beveiliging van digitale omgevingen.

Harry Steenhuizen van Octobox )links) tekent de samenwerkingsovereenkomst met Bart Lageweg van Bizway

Directeur Harry Steenhuizen van Octobox: “De interesse voor onze software is vooral het afgelopen jaar enorm gegroeid. Overheden en semi-overheden moeten vaak documenten opleveren waarin de persoonsgegevens worden afgelakt. Wij hebben dat proces geautomatiseerd. Recent hebben we daarvoor contracten afgesloten met onder meer enkele ministeries. Om het proces te optimaliseren hebben wij dringend behoefte aan een superveilige omgeving, onze opdrachtgevers stellen daar hoge eisen aan.”

Directeur Bart Lageweg van Bizway toont zich tevreden dat ook in Bodegraven-Reeuwijk gevestigde bedrijven als Octobox de weg naar zijn diensten hebben gevonden. “Natuurlijk werken wij vooral landelijk,” aldus Lageweg. “Maar inmiddels blijken in onze gemeente heel veel digitale dienstverleners op velerlei terrein actief te zijn. Deels zijn we natuurlijk ook concurrenten, maar door krachten op de juiste manier te bundelen wordt iedereen sterker. En daar trekken we allemaal profijt van.”

Grootste groeiers

Hoeveel bedrijven in de ICT gevestigd zijn in Bodegraven-Reeuwijk is niet bekend, maar dat ze inmiddels een van de groeisectoren zijn is glashelder: zakelijke dienstverlening behoort al jarenlang  tot de grootste groeiers qua werkgelegenheid. Lageweg en Steenhuizen hopen dat de groei van de bedrijven ook de interesse op de arbeidsmarkt voor een baan in Bodegraven-Reeuwijk vergroot. Vrijwel alle ICT-bedrijven zijn namelijk permanent op zoek naar nieuw talent.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN