Gepubliceerd 12 juli 2021

Samen gezellig op één fiets of liever jongerensport in jouw wijk?

De buurtsportcoaches van SenW introduceren de eerste week van de zomervakantie al twee unieke beweegactiviteiten: duofiets en wijksport!

Aanmelden kan via www.senw-br.nl

De Duofiets

Op maandag 19 juli, vanaf de Rijngaarde, en maandag 26 juli, Vromade 1, kan er kennis worden gemaakt met de duofiets, misschien beter bekend als de buddybike. Deze unieke fiets richt zich op iedereen die lekker wil bewegen, maar waarbij zelfstandig fietsen niet meer zo makkelijk gaat. Op twee maandagochtenden staan meerdere duo fietsen klaar om een rondje mee te maken. Samen met (o)ma, (o)pa, (schoon)dochter, (schoon)zoon, vriend(in) fietsen op de buddybike! Lukt het niet om zelf iemand mee te nemen om te helpen? Geen probleem. Vrijwilligers gaan graag mee!

Eerste keer als begeleider op de buddybike? Dan is een korte instructie les (1 uur) verplicht! Een korte introducties, om vervolgens veilig de weg op te gaan. Deze instructie wordt de week ervoor ingepland.

Wijksporten voor jongeren

De gehele zomer gaat de buurtsportcoach dwars door de gemeente op pad! In elke dorpskern gaan we sporten in de wijk! Verschillende spellen en sporten worden aangeboden, waarbij er ook geluisterd wordt naar wat de jongeren zelf willen doen! Jongeren tot en met 18 jaar kunnen deze vakantie lekker sporten. Benieuwd waar we allemaal zijn? Kijk dan snel op onze website!   

Wijksport Battle XL

De periode wijksporten wordt afgesloten met een Battle XL bij ESTO! Buurtsportcoach Pim: ,,Er zijn verschillende spellen die gedaan kunnen worden. Welke wijk/jongeren zijn het sterkst met touwtrekken en welke wijk en welke jongeren zijn het snelst of slimst? Test jouw skills, maar dan wel op een leuke manier! Wij hebben er zin in!”.

Nog veel meer!

Deze zomerperiode hebben we nog veel meer activiteiten in petto!  Uiteenlopende activiteiten als stoepranden (voor jong en oud) de sportweek of onze sup & bite! Meer informatie volgt later!

Wij wensen iedereen een fijne en sportieve zomer toe!

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN