Gepubliceerd 25 september 2023

RVC’er Jan Lit ontvangt KNVB-onderscheiding

Zaterdag 23 september is voor Jan Lit een speciale dag geworden vol met mooie verrassingen.  Jan heeft de gouden waarderingsspeld van de KNVB gekregen. Deze heeft Jan Lit gekregen voor 63 jaar officieel functies vervullen bij diverse verenigingen o.a. van 1978-1996 hoofdtrainer bij Soccer Boys, Cabauw, Moerkapelle, RVC’33, Schoonhoven, Floreant, Nicolaas Boys en Nieuwerkerk. De laatste 28 jaar doet hij dit bij RVC’33. Jan is nu 79 jaar en staat iedere week nog op het trainingsveld.

● Jan Lit kreeg van Hans Buitenhuis namens de KNVB de gouden waarderingsspeld. (Foto: Letty Blanken)

Onderscheiden met veel bekenden

In een zeer volle en gezellige kantine waren heel veel bekenden van Jan bij  elkaar gekomen. De laatste weken waren heel veel mensen benaderd om te komen en om dit nog geheim te houden voor Jan. Ook zijn beide dochters, schoonzoon en kleinzonen waren aanwezig. Jan heeft niet doorgehad, wat er op stapel stond. Na de pupil van de week nam de Ton van Veen de microfoon over om de oudste ‘pupil’ Jan Lit naar voren te halen. Iedereen onder de 30 jaar heeft wel training gehad van Jan en kent Jan. Na Ton kwam Hans Buitenhuis van de KNVB naar voren. Hans hield een speech, waarom Jan de onderscheiding meer dan verdiend heeft. Hij spelde daarna de gouden speld op het RVC-trainingsjack van Jan. Hierna heeft Leon van der Werf zijn dochters naar voren gehaald om samen met hun vader onderdeel te zijn van dit prachtige moment. Na een mooie speech van de aanvoerder van het eerste, werd het officiële gedeelte afgesloten.

Na het maken van de foto’s van Jan met zijn gezin met de onderscheiding heeft Jan nog van heel veel mensen de wel verdiende felicitaties in ontvangst mogen nemen en heeft nog heerlijk met diverse mensen zijn carrière doorgesproken.

Meer dan verdiend, dat Jan Lit met zo’n staat van dienst deze gouden waarderingsspeld krijgt.

Bericht: André van Egdom / Martijn Olsthoorn (RVC’33)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN