Gepubliceerd 31 maart 2023

RVC’33 wint ‘kelderduel’ van TAVV

Eindelijk weer eens een driepunter voor RVC’33. Donderdagavond versloegen de Reeuwijk-Dorpers in de 2e Klasse D het Ter Aarse TAVV met 4-2. De inzet tussen de nummers 13 en 14 was vooral wie voorlopig zich verlost van de rode lantaarn als nummer laatst.

● Mees Booy aan de bal voor RVC’33.

Veel gemiste kansen

In de 1e helft vermorsten beide ploegen nogal wat kansen. RVC’33 had evenwel een goede start. In de 4e min. schoot Mark Sluijs RVC’33 naar een 1-0 voorsprong. En het werd 2-0 in de 13e min. toen Frank Stolwijk een afgemeten voorzet van Romano Giorgini over TAVV-goalie Rodney Pater heen kopte.

Aansluiting

Drie minuten later had TAVV de aansluitingstreffer al weer gevonden toen Tim v.d. Hoek de bal niet klemvast kreeg en hij een niet te missen rebound prijs gaf: 2-1. Daarna liet RVC’33 opgelegde kansen liggen via Luuk van Leeuwen en Daan Zantinge, die zelf na het omzeilen van de buitenspelval alleen voor doelman Pater verscheen maar het doel niet kon vinden.

● Daan Zantinge op de huid gezeten door een TAVV’er.

Strafschop

Een strafschop  in de 47e min. leek bood TAVV de kans weer langszij te komen. Echter Tim v.d. Hoek voorkwam met een prima redding toen nog de 2-2. Die kwam er toch in de 56e min. door slordig balverlies in de RVC-defensie.

Toch naar  winst

RVC’33 bleef hard werken voor een goed resultaat. En dat werd in deze wedstrijd wel weer eens beloond. In de 67e min. kopte Mark Sluijs RVC’33 opnieuw op voorsprong: 3-2.  In de 82e min. toen hij zelf in 1e instantie een goede kans niet verzilverde, gaf hij de vrijstaande Daan Zantinge nog wel een mogelijkheid voor de 4-2. En die haalde hard en doeltreffend uit.

Niet in actie

Komend weekend komt RVC’33 niet in actie voor de competitie. De club viert zaterdag het 90-jarig jubileum in eigen gelederen.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen

In de ochtend een mix van wolken en brede opklaringen. De zuidenwind is matig van kracht. De temperatuur is 8°C.

In de middag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Het kwik loopt op naar 12°C.

In de nacht perioden met lichte regen. Het koelt daarbij af naar 7°C.

Zondag levert een bewolkte dag op. Er kan daarbij wat regen vallen. De wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 11°C aan. 

Foto: VWK Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN