Gepubliceerd 28 januari 2024

RVC’33 vloert koploper Aarlanderveen

Zo nu en dan weet RVC’33 met wilskracht en doorzettingsvermogen de tegenstander onderuit te spelen. Laat dat nou net afgelopen zaterdag gebeuren tegen koploper Aarlanderveen. In een waar spektakelstuk op Kaagjesland zegevierde RVC’33 na een 0-1 achterstand en met een man minder alsnog met 3-2.

● Mathijs de Hoog aan de bal. Hij groeide met twee doelpunten uit tot man van de wedstrijd. voor RVC’33. (Foto: Letty Blanken)

Eerst op achterstand

Na 11 minuten kwam RVC’33 op een 0-1 achterstand door Davey Grimmelius. Aarlanderveen behield het balbezit, terwijl RVC’33 het moest hebben van een paar snelle counters en daarmee ook gevaar creëerde door een tweetal kansen via Niels van der Meer en Mark Sluijs.

Ommekeer

Na rust beet RVC’33 zich nog vaster in de wedstrijd. En dat leidde in 50e min. tot de gelijkmaker. Niels van der Meer bereikte de meegekomen Luuk van Leeuwen, die meteen de bal voor doel bracht waar Mark Sluijs de gelijkmaker kon binnenkoppen bij de tweede paal: 1-1. Daarna zat er nog meer in het vat voor RVC’33. In de 62e ontsnapte Mathijs de Hoog aan buitenspel, omspeelde de Aarlanderveen-goalie voor de 2-1. Onverzettelijk werkte RVC’33 verder aan een stunt.

● RVC’33 viert de 2-1 met in het midden doelpuntmaker Mathijs de Hoog. (Foto: Letty Blanken)

Spektakel

En die stunt kreeg in de 83e min. nog meer gestalte toen Mathijs de Hoog doorjoeg op de Aarlanderveen-goalie en hem de bal ontfutselde: 3-1. De slotfase bracht de RVC-supporters op het puntje van hun stoel. Dirk-Jan Blanken werd na een duel met rood ervan gestuurd door de scheidsrechter, die ook nog de blessuretijd liet doorlopen tot maar liefst 12 minuten. Aarlanderveen kreeg er nog wel een in (3-2), maar RVC’33 liet het verder niet komen.

● Mathijs de Hoog werkt de 3-1 binnen, nadat de Aarlanderveen-goalie in de fout ging. (Foto: Letty Blanken)
● Dirk-Jan Blanken krijgt de rode kaart, waardoor RVC’33 in de slotfase nog met een man minder kwam te staan.

Negende plek in zicht

Door het onverwachte verlies van ESTO heeft RVC’33 ineens weer beter zicht op de veilige 9e plek op de ranglijst. Nu zijn de Reeuwijk-Dorpers er nog maar 3 punten van verwijderd.

Bericht: André van Egdom / Michael Sip (RVC’33)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN