Gepubliceerd 11 september 2022

RVC’33 verrast Olympia: 1-4!

Elke kans tot een doelpunt promoveren en ze waren op één hand te tellen. Het was voor RVC’33, zonder Frank Stolwijk en de langer geblesseerde Rens Mathot, de manier van een op papier beter Olympia naar een verrassende dikke 1-4 nederlaag te spelen.

● Romano Giorgini op weg naar het Goudse doel. De Olympia-verdediging weet dat nog te verhinderen.

Snel zaken doen

Vanaf de aftrap zetten de Gouwenaren druk voor een snelle openingstreffer. Die intentie om gauw zaken te doen, liep in de 12e min. spaak. Bij een hoekschop verloor Olympia in eigen strafschopgebied het overzicht en zag Sander Sluijs verrassend voor RVC’33 de 0-1 scoren. Toch kwam Olympia in de 17e min. weer langszij. Eerste pareerde de goed keepende Stefan v.d. Meer nog fraai een schot op doel, maar de rebound was voor de RVC-goalie te machtig: 1-1.

Toch weer RVC’33

● Job Gabriëls probeert het Goudse strafschopgebied binnen te dringen.

Nadien kreeg de rest van de 1e helft weer een verrassend verloop. Weliswaar RVC’33 onder druk, maar in de 27e min. liet Olympia zich weer afbluffen bij een hoekschop. Luke van Leeuwen vond de 1-2 voor RVC’33. En Olympia incasseerde daarna een volgende dreun. RVC-verdediger Dirk-Jan Blanken zag in de 41e min. zijn inzet na voorwerk van de behendige Romano Giorgini nog in het Goudse doel hobbelen: 1-3.

Onverzettelijk

In de 2e helft kreeg Olympia qua stand geen ommekeer in de wedstrijd. Menig Goudse aanval strandde op de onverzettelijkheid van de Reeuwijk-Dorpers. En als er een 100 procent doelkans was gecreëerd, stond het Goudse vizier niet op scherp. In de 84e min. gooide Ralph Tol met een fraaie kopbal de wedstrijd definitief in het slot: 1-4. Olympia was op inzet en effectiviteit afgetroefd!

Goede kans

RVC’33 heeft nu nog een goede kans om de volgende ronde van de beker te bereiken. Het speelt komende zaterdag nog de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk (aanvang 14.00 u.). Voorlopig staat het 2e in de poule met een beter doelsaldo t.o.v. Olympia. Olympia heeft nog de moeilijke uitwedstrijd tegen DSO, dat al 2x heeft gewonnen. De nrs. 1 en 2 uit de poule gaan door in de beker.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN