Gepubliceerd 25 februari 2024

RVC’33 strijdend ten onder tegen Soccer Boys (+ interview)

Afgelopen weekend bleef RVC’33 weer eens met lege handen staan. Tegen Soccer Boys trok de ploeg van Jack Harmsen, die nog voor een seizoen bijtekende, met 1-2 aan het kortste eind. Na 9 minuten  in de 2e helft scoorden de Bleiswijkers de winnende 1-2.

● Rens van der Werf (2) en Job Gabriëls staan elkaar in de weg om de bal te bemachtigen.

Kansen

Zowel RVC’33 als Soccer Boys hadden moeite een goede passing in de benen te krijgen. En dat leverde veelvuldig te snel balverlies op, waarmee het niveau van de wedstrijd behoorlijke inzakte. In de 6e min. produceerde RVC’33 de eerste mogelijkheid om op voorsprong te komen. Luuk van Leeuwen zag zijn inzet op de Bleiswijkse lat belanden. Vier minuten later verrichtte RVC-goalie Stefan v.d. Meer aan de andere kant een puike save op een verdekt onverwacht laag schot. Het ontbrak daarna Mathijs de Hoog aan precisie in de afwerking toen hij een kans verkwistte door het doel te hoog op te zoeken.

● Mathijs de Hoog probeert nog in balbezit te komen.

Van korte duur

In de 30e min. verscheen de eerste treffer op het scorebord. Job Gabriels stoomde richting SB-goalie Kevin de Kok die hem eerst nog leek te stuiten, maar door goed doorzetten bracht Gabriels RVC’33 op een 1-0 voorsprong. De voorsprong was echter van korte duur, want in de 32e min. had Soccer Boys de schade alweer gerepareerd. Overigens wel door een eigen doelpunt aan RVC-kant: 1-1.

Sterker

In de 2e helft werd Soccer Boys sterker. RVC’33 kwam verdedigend meer onder druk te staan. In de 54e min. viel de 1-2. Eerst keerde Stefan v.d. Meer nog fraai de inzet, maar gaf daarbij wel een rebound weg die Mats van Ruler de kans gaf voor de 1-2. RVC’33 streed nadien nog voor de 2-2, terwijl Soccer Boys dreigend bleef voor de 3-1 en de definitieve knock-out.

Nog een seizoen erbij

Jack Harmsen als hoofdtrainer en Michael Sip als elftaleider blijven ook volgend seizoen nog verbonden aan het 1e elftal. Maar moeten dit seizoen nog wel proberen RVC’33 voor de 3e klas te behouden. De veilige 9e plek hebben de Reeuwijk-Dorpers nog wel inzicht. Echter daar zijn wel driepunters voor nodig.

INTERVIEW:

Interview Jack Harmsen & Michael Sip (verslaggever André van Egdom)

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

De ochtend begint zonnig. Even later drijft er ook bewolking over. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 6°C.

In de middag een afwisseling van wolken en opklaringen. De matige wind kiest voor de westhoek. De thermometer geeft 10°C aan. In de avond valt er regen.

In de nacht klaart het op. De minimumtemperatuur is 4°C.

Woensdag wisselend bewolkt en opklaringen maar er vallen ook enkele buien. De wind is noordwest en de temperatuur 10°C. 

Foto: Jose van den Helder Zonnige momenten

 

MEEST BEKEKEN