Gepubliceerd 17 september 2023

RVC’33 stelt teleur in laatste bekerpoulewedstrijd

Geen goede generale van RVC’33 richting competitie, die komende zaterdag van start gaat. De Reeuwijk-Dorpers gingen tegen Lekkerkerk teleurstellend met 1-3 onderuit in de laatste bekerpoulewedstrijd. RVC’33 is daarmee uitgeschakeld voor een vervolg in de beker.

● Mark Sluijs (9) lijkt de 2-2 binnen te werken, maar treft op de doellijn een Lekkerkerk-verdediger.

Eerst nog veelbelovend

RVC’33 ging nog wel veelbelovend van start in de 1e helft. In de 4e min. rondde Mathijs de Hoog een flitsende aanval doeltreffend af, nadat Frank Stolwijk was doorgebroken en de bal afschoof naar de ex-WDS’er.  Drie minuten later had Lekkerkerk al weer de 1-1 te pakken via Erwin de Groot. In de 17e min. kreeg Mark Sluijs een goeie kans voor de 2-1, maar hij wipte de bal net niet hoog genoeg om Lekkerkerk-goalie Dillan Heijen te verschalken.

● Mathijs de Hoog (l) voor RVC’33 aan de bal. Hij scoorde al snel de 1-0.

Kwetsbaar

Naarmate de 1e helft vorderde, kwam vooral de kwetsbaarheid van de RVC-verdediging boven drijven. Zo was Bas Markus niet altijd even handig in z’n verdedigende acties. De jonge RVC’er had met z’n medeverdedigers moeite om het aanvalsspel van de gasten te beteugelen.

● De RVC-verdediging onder druk met Rens v.d. Werf (l) en Bas Markus (midden).

Scherper in de duels

In de 2e helft kwam RVC’33 al in de 47e min. op een 1-2 achterstand door Rick Looren de Jong. Net als in de 1e helft grossierde RVC’33 in teveel balverlies en slordige passing en was Lekkerkerk scherper en beter in de duels. Hoewel Mark Sluijs in de 80e min. de 2-2 had kunnen scoren. Amper een meter van de doellijn belandde zijn inzet nog tegen een Lekkerkerk-verdediger op de doellijn. In de 85e min. gooide Rick Looren de Jong met z’n tweede de wedstrijd met de 1-3 in het slot, toen de RVC-verdediging niet voor de eerste keer op het verkeerde been stond.

● Zanzibar Booy werkt de bal weg.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN