2 oktober 2022

RVC’33 sleept 3-2 zege over de streep (+ radioverslag & interview)

De laatste seizoenen kende RVC’33 een uiterst stroeve competitiestart. Dat is nu wel even anders, want de Reeuwijk-Dorpers hebben inmiddels zes punten uit de eerste twee competitiewedstrijden. Na de 0-1 winst op DoCoS werd zaterdagmiddag ook Foreholte met 3-2 verslagen.

● Rens v.d. Werf probeert een Voorhoutse voorzet te onderscheppen.

Belangrijk moment

Zaterdagmiddag kon RVC’33 ook weer rekenen op hun trouwe supportersschare, die kennelijk de overstap naar het zaterdagvoetbal toch moeiteloos maken. Een goede wedstrijd zagen zij niet. Daarvoor leden beide ploegen eigenlijk te veel balverlies, maar interessant en spannend was de wedstrijd wel. Al in de 7e min. leek de wedstrijd een belangrijke wending te krijgen, toen scheidsrechter Vermaat Foreholte ten onrechte een strafschop schonk. De Barendrechtse leidsman negeerde een eerste overtreding op Romano Giorgini. Echter RVC-doelman Stefan v.d. Meer stopte de elfmeter trap en ook in de rebound stond hij z’n mannetje. RVC’33 bleef zodoende op een belangrijk moment op de been.

● Luuk van Leeuwen in de aanval voor RVC’33.

Aanval uit het boekje

Nadat Foreholte druk doende was om de regie in de wedstrijd in handen te krijgen, sloeg RVC’33 in 32e min. ineens toe. En dat was uit een perfect uitgevoerde aanval met Dirk-Jan Blanken en Mark Sluijs als laatste stations. Blanken plaatste de bal met een loepzuivere voorzet richting de vrijstaande Sluijs, die op zijn beurt simpel binnenkopte: 0-1. De nipte voorsprong nam RVC’33 ondanks de toenemende druk mee de rust in.

Onder druk

Ook in de 2e helft bleef RVC’33 onder toenemende druk, maar vergrootte in de 51e min toch de voorsprong door een doelpunt van Romano Giorgini. De behendige RVC’er profiteerde van chaotisch uitverdedigen, kreeg de afvallige bal te pakken en haalde hard uit: 0-2. Daarmee was de wedstrijd nog niet beslist en zeker niet toen Foreholte in de 69e min. de 2-1 vond.

Wereldgoal

Lang en loerend op nog een succesvolle counter verdedigde RVC’33 de nipte voorsprong. In de 78e min. was RVC’33 dicht bij de 3-1 toen de bal op de Voorhoutse paal belandde. In de 87e min. verscheen de 3-1 alsnog op het scorebord door een geniaal moment van Daan Zantinge. Net over de middellijn verraste hij de te ver voor zijn doel staan Foreholte-goalie Piet Meeuwissen: 3-1. Een treffer om je vingers van af te likken, die door de RVC’ers intens werd gevierd.

● RVC’33 viert de wereldgoal van Daan Zantinge. Ook assistent-scheidsrechter Mark Kuil doet maar al te graag mee.

Nog spannend

Ondanks de ruime voorsprong kreeg de wedstrijd nog een spannend slot. In de blessuretijd die maar liefst 8 minuten (!) duurde, kwam Foreholte terug tot 3-2 en lag de 3-3 ook nog op de loer. Maar zover liet RVC’33 het niet komen.

Radioverslag & interview

RVC’33 – Foreholte 1e helft (verslag André van Egdom)
RVC’33 – Foreholte 2e helft (verslag André van Egdom)
Interview met Jack Harmsen (verslaggever André van Egdom)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu