Gepubliceerd 24 maart 2024

RVC’33 pakt driepunter tegen BSC’68

De onverzettelijke inzet van RVC’33 werd afgelopen zaterdag beloond met een ruime 3-0 zege op runner-up BSC’68. Al na één helft had RVC’33 binnen 3 minuten een 2-0 voorsprong op het scorebord geprikt. Een dreun die de gasten uit Benthuizen niet meer te boven kwamen.

● Mark Sluijs werkt zich langs twee BSC’68-verdedigers.

Snel zaken

RVC’33 ging van start zonder de voor 1 wedstrijd geschorste Stefan van der Meer. Invaller-doelman Tim v.d. Hoek verving hem bekwaam. RVC’33 wist al gauw zaken te doen. In de 10e min. brak Frank Stolwijk aan de zijkant door. Bediende de in het midden meegelopen Jona van Egmond met een voorzet op maat, die beheerst de bal in de touwen joeg: 1-0. Amper 2 minuten later kopte Frank Stolwijk uit een hoekschop bij de 2e paal de 2-0 binnen.

● Jona van Egmond (l) in een kopduel. Hij scoorde de 1-0 voor RVC’33.
● Frank Stolwijk (uiterst links) ziet zijn kopbal in de touwen vliegen voor de 2-0.

Stuk

In het vervolg van de 1e helft liep BSC’68 zich stuk op de RVC-defensie die geen moment verzaakte. Aanvallend was RVC’33 via de counter een stuk gevaarlijker.

Zelfde beeld

De 2e helft bracht het zelfde beeld. BSC’68 weliswaar met meer balbezit maar dat leidde niet tot de ommekeer in de wedstrijd. Met een bal op de lat in de 52e min. had RVC’33 bijna de 3-0 te pakken. En die had Niels van der Meer in de 58e min. ook kunnen maken. Echter hij schoot net niet scherp genoeg in om BSC’68-goalie Levi Tuijt kansloos te laten. Mark Sluijs was er overigens ook dichtbij.

De BSC-aansluiter voorkwam keeper Tim van den Hoek even later door attent uit zijn doel te komen en op tijd op de bal te duiken. En ook daarna ranselde hij fenomenaal een bal uit de bovenhoek.

Slotfase

Ook in de slotfase van de wedstrijd bleef RVC’33 fier overeind. In de 87e min. viel de wedstrijd definitief in het slot. Rens van der Werf, die verdedigend ook weer z’n mannetje stond, bereikte Frank Solwijk voor de 3-0 eindstand.

Negende plek

Al maandenlang jaagt RVC’33 op de 9e plek, die handhaving biedt in de 3e Klasse A. Nog steeds is die doelstelling niet gerealiseerd. De knappe winst op BSC’68 veranderde dat ook niet. De directe concurrenten Zwammerdam en ASC wonnen waardoor de afstand nog steeds 2 tot 3 punten blijft.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

De ochtend begint zonnig. Even later drijft er ook bewolking over. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 6°C.

In de middag een afwisseling van wolken en opklaringen. De matige wind kiest voor de westhoek. De thermometer geeft 10°C aan. In de avond valt er regen.

In de nacht klaart het op. De minimumtemperatuur is 4°C.

Woensdag wisselend bewolkt en opklaringen maar er vallen ook enkele buien. De wind is noordwest en de temperatuur 10°C. 

Foto: Jose van den Helder Zonnige momenten

 

MEEST BEKEKEN