Gepubliceerd 16 oktober 2022

RVC’33 lijdt nederlaag tegen Alphia: 1-2

RVC’33 leed tegen Alphia de eerste nederlaag van het seizoen:1-2. Alphia toonde aan een goede ploeg te hebben, die op technisch gebied verder is, dan RVC. Uiteraard stelde RVC daar strijd met ziel en zaligheid tegenover, maar dat was zaterdag niet voldoende om de punten in eigen huis te houden.

● Mark Sluijs kopt de bal weg voor eigen doel. Doelman Stefan v.d. Meer kijkt gespannen toe hoe het afloopt. (Foto: Letty Blanken)

Vanaf het begin liet Alphia aanvallende intenties zien, door snel de aanval te zoeken met lange ballen achter de verdediging. Dit spel leidde echter niet tot gevaar door de gesloten linies. Een zwak naar het midden gespeelde bal op het middenveld leverde het eerste kansje op voor Alphia in de 20e minuut.

Gevaarlijker

Alphia bleef voetballend de gevaarlijkere ploeg. Op het halve uur leidde een mooie aanval over de linkerkant een mooie kans in, maar de voorzet schoot voor de goal langs. Vlak voor rust was de gevaarlijkste kans voor een van beide goals te zien en dat was een pass op Frank Stolwijk die de bal helaas aan de verkeerde kant van de paal schoot.

Op achterstand

Na rust liet Alphia ook het betere van het spel zien. En wist RVC de spitsen en de flanken nog moeilijker te bereiken. Een aanval in de 60e min. werd met onvoldoende gif bestreden en de buitenspeler kon de bal voorgeven en stond een Alphia-speler aan het eind van de pass om de 0-1 binnen te schieten. Hiermee kwam RVC voor het eerst deze competitie op achterstand.

● Niels v.d. Meer (11) in een verbeten strijd om de bal (Foto: Letty Blanken)

Vijf minuten later wist opnieuw over links Alphia tot scoren te komen. Meteen ging RVC overschakelen naar 1 op 1. Dit leverde wel wat schrik op bij Alphia, maar leidde het vooralsnog niet tot direct doelgevaar. Daarvoor had Alphia de verdediging ook te goed op orde. Uit een vrije trap wist Mark Sluis nog de aansluitingstreffer te scoren met dank aan een witte sok van een Alphiaan. De 1-2 nederlaag was een terechte, maar bood opnieuw ook weer punten, waar RVC mee verder kan groeien. 

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN