Gepubliceerd 16 oktober 2022

RVC’33 lijdt nederlaag tegen Alphia: 1-2

RVC’33 leed tegen Alphia de eerste nederlaag van het seizoen:1-2. Alphia toonde aan een goede ploeg te hebben, die op technisch gebied verder is, dan RVC. Uiteraard stelde RVC daar strijd met ziel en zaligheid tegenover, maar dat was zaterdag niet voldoende om de punten in eigen huis te houden.

● Mark Sluijs kopt de bal weg voor eigen doel. Doelman Stefan v.d. Meer kijkt gespannen toe hoe het afloopt. (Foto: Letty Blanken)

Vanaf het begin liet Alphia aanvallende intenties zien, door snel de aanval te zoeken met lange ballen achter de verdediging. Dit spel leidde echter niet tot gevaar door de gesloten linies. Een zwak naar het midden gespeelde bal op het middenveld leverde het eerste kansje op voor Alphia in de 20e minuut.

Gevaarlijker

Alphia bleef voetballend de gevaarlijkere ploeg. Op het halve uur leidde een mooie aanval over de linkerkant een mooie kans in, maar de voorzet schoot voor de goal langs. Vlak voor rust was de gevaarlijkste kans voor een van beide goals te zien en dat was een pass op Frank Stolwijk die de bal helaas aan de verkeerde kant van de paal schoot.

Op achterstand

Na rust liet Alphia ook het betere van het spel zien. En wist RVC de spitsen en de flanken nog moeilijker te bereiken. Een aanval in de 60e min. werd met onvoldoende gif bestreden en de buitenspeler kon de bal voorgeven en stond een Alphia-speler aan het eind van de pass om de 0-1 binnen te schieten. Hiermee kwam RVC voor het eerst deze competitie op achterstand.

● Niels v.d. Meer (11) in een verbeten strijd om de bal (Foto: Letty Blanken)

Vijf minuten later wist opnieuw over links Alphia tot scoren te komen. Meteen ging RVC overschakelen naar 1 op 1. Dit leverde wel wat schrik op bij Alphia, maar leidde het vooralsnog niet tot direct doelgevaar. Daarvoor had Alphia de verdediging ook te goed op orde. Uit een vrije trap wist Mark Sluis nog de aansluitingstreffer te scoren met dank aan een witte sok van een Alphiaan. De 1-2 nederlaag was een terechte, maar bood opnieuw ook weer punten, waar RVC mee verder kan groeien. 

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN