29 november 2021

RVC’33 komt te kort tegen DONK: 3-0

De competitie blijft voor RVC’33 voorlopig nog een worsteling om zich uit de kelder van de 2e Klasse C te spelen. Ook een tastbaar resultaat tegen medekoploper DONK bleef uit. In een sfeerloze ambiance zonder publiek kwamen de Reeuwijk-Dorpers tegen DONK te kort: 3-0. Voor beide ploegen zou de wedstrijd van afgelopen zondagmiddag, nu de nieuwe coronamaatregelen zijn ingegaan, weleens de laatste kunnen zijn in 2021.

• Wouter Sluijs maakte op een totaal versleten kunstgrasveld zijn rentree bij DONK.

Personele malheur

Naast het mondjesmaat sprokkelen van punten heeft RVC’33 ook nog te maken met spelers die afhaken vanwege blessures. Tegen DONK kon RVC-trainer Bert Potuyt dit keer o.a. niet beschikken over Frank Stolwijk, Daan Zantinge en Barry Vergeer. Daartegenover was wel weer de rentree van Wouter Sluijs (na lange tijd) en Dirk-Jan Blanken.

Tegenslag

RVC’33 kreeg op een totaal versleten kunstgrasmat in de 1e helft al na 4 minuten te maken met tegenslag. Ralph Tol, nog maar net hersteld van een blessure, moest zich noodgedwongen laten vervangen. Mees Booy nam daarna zijn plaats in. RVC’33 hield zich lange tijd staande, mede doordat DONK in een niet al te beste vorm stak. In de 23e min. had DONK geluk dat scheidsrechter Jaggan na een overtreding op Rens Mathot de plaats daarvan goed inschatte. Het was weliswaar centimeterwerk, maar de overtreding was toch nog net buiten het strafschopgebied. Jeffrey van Dam incasseerde als overtreder een terechte gele kaart.

• Rens Mathot werd, hoewel centimeterwerk, nog net buiten het DONK-strafschopgebied neergehaald.

Toch op achterstand

In de 35e min. had de thuisclub toch de voorsprong te pakken. Op een geniepig geplaatst schot van Tijmen Harmsen moest RVC-goalie Tim v.d. Hoek zich gewonnen geven: 1-0. Even daarna morste Abdelhak Kaïssy nog de 2-0 voor DONK.

Strafschop

De jacht op de gelijkmaker van RVC’33 werd in de 54e min. verstoord toen Jeroen Borsboom op solotour ging in het RVC-strafschopgebied. Op het moment dat de Donkiaan zich vrijspeelde om op doel te vuren werd hij in een uiterste poging om dat nog te verhinderen aangetikt door Zanzibar Booy. Borsboom had geen moeite de strafschop te verzilveren: 2-0.

• Inleidende actie die zou leiden tot een strafschop voor DONK. Jeroen Borsboom soleert en Zanzibar Booy zet aan om dat nog te verhinderen.

Geen rendement

De Reeuwijk-Dorpers probeerden nog aansluiting te vinden, maar het vele balbezit leverde, behoudens een bal op de paal, niets tastbaars op. In de 88e min viel nog de 3-0 toen de RVC-verdediging ten prooi vlel aan een messcherpe counter van de thuisclub, waardoor Jeroen Borsboom vrij simpel z’n 2e treffer van de middag op het scorebord bracht.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Bewolkt weer

Het blijft vandaag bewolkt en er kans soms motregen vallen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 8°C aan. In de avond ontstaat er nevel.

In de nacht bewolkt met kans op mist. Het kwik zakt naar 5°C.

Zondag is het bewolkt en somber weer. In de ochtend is er kans op mist. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: Mees Weinig of geen zon

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu