6 november 2022

RVC’33 komt te kort in sleutelwedstrijd tegen RCL (+ radioverslag)

Tegen RCL heeft RVC’33 de aansluiting met de subtop niet kunnen vinden. De Reeuwijk-Dorpers kwamen op Kaagjesland te kort tegen RCL. De Leiderdorpers lieten met 1-2 de thuisclub met lege handen staan.

● Keeper Joe van Heusden van RCL stompt de bal weg, voordat RVC’33 gevaarlijk kan worden.

1e helft al beslissend

RCL had direct al de regie van de wedstrijd in handen. Daar stelt RVC’33 vaak een bewonderenswaardige inzet en werklust tegenover. Het was tegen RCL niet genoeg voor een tastbaar resultaat. RVC’33 heeft moeite de bal lang in bezit te houden, waardoor het onder druk komt te staan. Als de passing in de counter ook nog ondermaats blijft, dan valt er weinig te halen. RCL besliste eigenlijk in de 1e helft al de wedstrijd. In de 6e min. viel de 0-1 en in de 31e min. de 0-2. In beide gevallen werden bij RVC’33 verkeerde keuzes gemaakt.

Geen keerpunt

In de 2e helft bleef een keerpunt in de wedstrijd uit. Hoewel RVC’33 in de 50e min. nog wel een megakans kreeg voor de aansluitingstreffer. Mark Sluijs had de bal voor het inschuiven, maar miste de scherpte om te profiteren van de kans. RCL bleef loeren op de 0-3, die door goed keeperswerk van Stefan v.d. Meer uitbleef.

Kort voor het einde kreeg RVC’33 toch de eretreffer te pakken. Romano Giorgini werd naar de grond gewerkt binnen de 16 meter, zodat Frank Stolwijk via de strafschopstip nog raak schoot voor de 1-2.

● Frank van Stolwijk (l) aan de bal. Hij scoorde nog uit een strafschop.

Door de nederlaag is RVC’33 in de gevarenzone belandt. Het wordt daarom voor de komende wedstrijden van belang om weer punten te sprokkelen.

RADIOVERSLAG:

RVC’33-RCL 1e helft (verslag André van Egdom)
RVC’33-RCL 2e helft (verslag André van Egdom)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu