Gepubliceerd 4 mei 2024

RVC’33 houdt directe handhaving nog in leven (+ radioverslag)

RVC’33 heeft nog een kans gegrepen om directe handhaving in de 3e klas in leven te houden. In en tegen Zwammerdam sleepten de Reeuwijk-Dorpers een zwaarbevochten zege met 0-1 over de streep.

● Jona van Egmond probeert de bal af te schermen met Thom de Bruin van Zwammerdam in zijn rug. De RVC’er scoorde de enige treffer in de wedstrijd.

Strijd om 9e plek

De wedstrijd in Zwammerdam was een strijd om de veilige 9e plek op de ranglijst. En vooral voor RVC’33, dat nog 10e staat, was een driepunter noodzakelijk om het gat met Zwammerdam, dat de 9e plek bezet, nog enigszins te dichten. Zwammerdam zou zich met een zege praktisch veilig kunnen spelen.

Belangrijke treffer

In een gelijk opgaande wedstrijd bracht RVC’33 in de 21e min. het spel op de wagen. Een verre trap van RVC-goalie Stefan van der Meer belandde diep in de Zwammerdam-defensie bij Jona van Egmond. De RVC’er schudde de Damme-verdedigers van zich af om vervolgens Zwammerdam-doelman Jaimy Groenen te passeren: 0-1.

Daarna kreeg RVC’33 in het 1e bedrijf nog twee kansen de voorsprong uit te breiden. In de 37e min. koppend Niels van der Meer en 3 minuten later tipte Groenen nog een vlammend schot van Frank Stolwijk over de deklat.

● Mark Sluijs voor RVC’33 in balbezit.

Hard werken

In de 2e helft was een offensief van Zwammerdam te verwachten. Damme kreeg dan ook het meeste balbezit in handen. En kreeg ook een veelvoud aan hoekschoppen te nemen. Het was dan ook hard werken voor RVC’33 om de gelijkmaker van het scorebord te houden. RVC’33 kwam in de 63e min. goed weg toen scheidsrechter Van Drunen niet naar de strafschopstip wees nadat Justin Bons onderuit ging in de 16 meter van RVC’33. In de 71e min. kreeg Jeroen van Dorp ook nog koppend een kans voor de 1-1. Doelman Stefan van der Meer wist dat te voorkomen. Wat Damme ook probeerde het kreeg RVC’33 niet op de knieën voor de 1-1. Opluchting bij RVC’33 toen scheidsrechter van Drunen na ruim 9 minuten blessuretijd het eindsignaal blies.

● Mark Veerman aan de bal met Niels van der Meer voor RVC’33 in de achtervolging.

Spannend

De strijd om de veilige 9e plek staat nog helemaal open. Zwammerdam blijft nog 9e maar de voorsprong op RVC’33 is geslonken tot 3 punten. Ook ASC (nu nog 8e) heeft slechts 3 punten voorsprong op de Reeuwijk-Dorpers. Volgende week zaterdag (11 mei) staan twee cruciale wedstrijden op het programma met RVC’33-DoCoS en ASC-Zwammerdam.

RADIOVERSLAG (Sport Op Zaterdag)

Zwammerdam-RVC’33 1e helft (verslag André van Egdom)
Zwammerdam-RVC’33 2e helft (verslag André van Egdom)

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, zon en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke noordwestenwind bij een temperatuur van 16°C.

In de middag opklaringen en een enkele bui. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht brede opklaring en later kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 13°C.

Zaterdagochtend wolken en zonnige momenten. De zwakke wind is noord tot noordwest. De thermometer geeft 17°C aan.

In de middag en avond wolken, opklaringen en een enkele stevige bui. De zwakke wind waait uit het noordwesten. De temperatuur loopt op naar 20°C.

De nacht verloopt vrij helder. De minimumtemperatuur wordt 12°C.

Zondag een mix van wolken, opklaringen en buien. Bij een noordwestenwind geeft de thermometer in de middag 20°C aan.

Foto: De Betuwe fotograaf Zon en wolken

 

MEEST BEKEKEN