Gepubliceerd 3 maart 2024

RVC’33 hervindt zich in 2e helft

Een zwakke 1e helft en ook nog een 2-0 achterstand dan ga je als RVC’33 met een beroerd gevoel beginnen aan de 2e helft. Maar daarin hervonden de Reeuwijk-Dorpers zichzelf tegen Lugdunum. Spectaculair werd de 2-0 achterstand omgebogen in een belangrijke 2-3 zege.

● Mark Sluijs (10) kan z’n vreugde niet op. Hij heeft RVC’33 naar 2-3 gekopt. (Foto: Letty Blanken)

Achter de feiten

Elke wedstrijd is voor RVC’33 een soort finale om het vege lijf te redden als 3e klasser. En dat was zeker het geval tegen degradatiekandidaat Lugdunum. RVC’33 gaf in de 1e helft in Leiden echter niet thuis. In de 30e min. nam Lugdunum met 1-0 de leiding en liep RVC’33 achter de feiten aan. En het werd nog erger toen de in de 38e min. de 2-0 viel.

Rug gerecht

In de 2e helft hervond RVC’33 zichzelf. Met de inbreng van twee wissels ging RVC’33 op jacht om nog iets van de wedstrijd te maken. Het dreef de Leidenaren direct in een verdedigende modus. In de 65e min. leverde dat de eerste RVC-treffer op. Ton Vergeer bracht met een puike diagonale pass Niels van der Meer in stelling, die beheerst de 2-1 voor zijn rekening nam. Zeven minuten later had RVC’33 zowaar de 2-2 te pakken toen opnieuw Niels van der Meer bij een hoekschop op de juiste plaats stond voor z’n tweede treffer. En er zat nog meer in het vat voor RVC’33. Geholpen door Lugdunum, dat zich begon te irriteren aan de nieuwe situatie, viel in de 76e min. ook nog de 2-3. Na snel reageren door Jona van Egmond bij een inworp en een goede voorzet, gaf hij Mark Sluijs de kans om de 2-3 binnen te koppen.

● Niels van der Meer scoort de 2-1 voor RVC’33. (Foto: Letty Blanken)

Gemeentelijke clash

Komende zaterdag wacht op Kaagjesland de gemeentelijke clash tegen ESTO. Voor beide ploegen is dan ook een driepunter weer van groot belang. Voor ESTO om de ingeslagen weg naar boven een vervolg te geven en voor RVC’33 zijn de punten hard nodig om zich uit de gevarenzone te werken.

Bericht André van Egdom / Bron: Michael Sip – Live blog RVC’33

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

De ochtend begint zonnig. Even later drijft er ook bewolking over. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 6°C.

In de middag een afwisseling van wolken en opklaringen. De matige wind kiest voor de westhoek. De thermometer geeft 10°C aan. In de avond valt er regen.

In de nacht klaart het op. De minimumtemperatuur is 4°C.

Woensdag wisselend bewolkt en opklaringen maar er vallen ook enkele buien. De wind is noordwest en de temperatuur 10°C. 

Foto: Jose van den Helder Zonnige momenten

 

MEEST BEKEKEN