17 september 2022

RVC’33 geeft niet thuis tegen Nieuwerkerk

RVC’33 heeft de fraaie bekerwinst vorige week op Olympia (1-4) tegen Nieuwerkerk geen vervolg kunnen geven. Zaterdagmiddag verloren de Reeuwijk-Dorpers met 3-2 en lieten daarmee plaatsing voor de volgende bekerronde door de vingers glippen.

● Mark Sluijs kopt de weg. Frank Stolwijk kijkt op de achtergrond toe.

Cadeautje

RVC’33 – zonder o.a. Ralph Tol, Rens Mathot (langdurig geblesseerd!) en Daan Zantinge – was eigenlijk de hele wedstrijd door slordig en snel balverlies niet comfortabel aan de bal. RVC begon de 1e helft wel met een opsteker. In de 15e min. kreeg Nieuwerkerk-doelman Kevin de Geus de bal niet vast in handen. Romano Giorgini nam het ‘cadeautje’ graag in ontvangst voor de 0-1. Een minuut later had de thuisploeg de 1-1 weer snel te pakken en bouwde daarna gestaag aan een veldoverwicht.

● Job Gabriëls verdedigt als aanvaller mee voor RVC’33.

Fraaie vrije schop

Ook in de 2e helft verbeterde het spel van RVC’33 niet. Nieuwerkerk was de bovenliggende partij. Het was wachten op de 2-1. Die viel in de 56e min. uit een vrije schop. De ingevallen Shayron Curiel krulde de bal fraai in de Reeuwijkse bovenhoek: 2-1. Jimmy Payuha, die nog een kans kreeg onder de lat in het eerste van RVC, was kansloos. Dat was hij sowieso al door z’n lengte.

Gelijkmaker van korte duur

In de 81e min. kwam RVC’33 zowaar nog langszij. Frank Stolwijk, die overigens ook niet lekker in de wedstrijd zat en hij was niet de enige RVC’er, schonk RVC’33 met de 2-2 ineens weer perspectief. Drie minuten later was dat alweer voorbij toen scheidsrechter Molendijk Nieuwerkerk een strafschop schonk na een overtreding in het RVC-strafschopgebied: 3-2.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu