Gepubliceerd 6 maart 2024

RVC’33-ESTO is meer dan alleen een competitiewedstrijd

De voetballiefhebbers in Bodegraven-Reeuwijk kunnen weer een derbysfeer opsnuiven als a.s. zaterdag RVC’33 en ESTO op Kaagjesland weer tegenover elkaar staan. Het is niet alleen de wedstrijd zelf maar ook de zogenaamde ‘3e helft’ die uitnodigt om erbij te zijn. Daarom zullen ook heel wat ESTO-supporters op de fiets stappen voor een kort ritje naar het Kaagplein. Het voorspelde zachte lenteweer zal geen belemmering zijn.

● De heenwedstrijd op de Kievitsheuvel tussen ESTO en RVC’33 eindigde in 2-2. RVC’33 wist toen 2x op voorsprong te komen.

Gemene deler

RVC’33 en ESTO hebben gemeen om verder omhoog te willen klimmen op de ranglijst maar wel onder verschillende omstandigheden.

ESTO kent een wisselvallig seizoen, maar wist in de laatste wedstrijden driepunters te pakken. En wil daaraan een verder vervolg geven om wellicht nog iets te betekenen in de strijd om het kampioenschap van de 3e Klasse A.

RVC’33 hangt met een 10e plek nog in de gevarenzone. Echter de veilige 9e plek voor directe handhaving ligt binnen handbereik. Met een driepunter tegen ESTO en ASC of Zwammerdam gaan in de fout dan ontstijgen de Reeuwijk-Dorpers de gevarenzone.

Niets cadeau

Beide ploegen zullen elkaar dan ook zaterdagmiddag niets cadeau doen. Gezien de stand op de ranglijst mag je zeggen dat het iets beter technisch toegelegde ESTO favoriet is. Maar het staat wel tegenover een strijdlustig en wilskrachtig RVC’33. En dan kan de uitslag van de wedstrijd alle kanten opgaan. Dat bleek ook eerder in de heenwedstrijd (okt. 2023) op de Kievitsheuvel: 2-2! Met een gelijkspel zullen overigens beide ploegen met een ontevreden gevoel van het veld stappen.

RVC’33-ESTO is zaterdagmiddag ook live te volgen op de radio in Sport Op Zaterdag bij BR6 in samenwerking met radio Gouwestad.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

De ochtend begint zonnig. Even later drijft er ook bewolking over. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 6°C.

In de middag een afwisseling van wolken en opklaringen. De matige wind kiest voor de westhoek. De thermometer geeft 10°C aan. In de avond valt er regen.

In de nacht klaart het op. De minimumtemperatuur is 4°C.

Woensdag wisselend bewolkt en opklaringen maar er vallen ook enkele buien. De wind is noordwest en de temperatuur 10°C. 

Foto: Jose van den Helder Zonnige momenten

 

MEEST BEKEKEN