Gepubliceerd 6 maart 2024

RVC’33-ESTO is meer dan alleen een competitiewedstrijd

De voetballiefhebbers in Bodegraven-Reeuwijk kunnen weer een derbysfeer opsnuiven als a.s. zaterdag RVC’33 en ESTO op Kaagjesland weer tegenover elkaar staan. Het is niet alleen de wedstrijd zelf maar ook de zogenaamde ‘3e helft’ die uitnodigt om erbij te zijn. Daarom zullen ook heel wat ESTO-supporters op de fiets stappen voor een kort ritje naar het Kaagplein. Het voorspelde zachte lenteweer zal geen belemmering zijn.

● De heenwedstrijd op de Kievitsheuvel tussen ESTO en RVC’33 eindigde in 2-2. RVC’33 wist toen 2x op voorsprong te komen.

Gemene deler

RVC’33 en ESTO hebben gemeen om verder omhoog te willen klimmen op de ranglijst maar wel onder verschillende omstandigheden.

ESTO kent een wisselvallig seizoen, maar wist in de laatste wedstrijden driepunters te pakken. En wil daaraan een verder vervolg geven om wellicht nog iets te betekenen in de strijd om het kampioenschap van de 3e Klasse A.

RVC’33 hangt met een 10e plek nog in de gevarenzone. Echter de veilige 9e plek voor directe handhaving ligt binnen handbereik. Met een driepunter tegen ESTO en ASC of Zwammerdam gaan in de fout dan ontstijgen de Reeuwijk-Dorpers de gevarenzone.

Niets cadeau

Beide ploegen zullen elkaar dan ook zaterdagmiddag niets cadeau doen. Gezien de stand op de ranglijst mag je zeggen dat het iets beter technisch toegelegde ESTO favoriet is. Maar het staat wel tegenover een strijdlustig en wilskrachtig RVC’33. En dan kan de uitslag van de wedstrijd alle kanten opgaan. Dat bleek ook eerder in de heenwedstrijd (okt. 2023) op de Kievitsheuvel: 2-2! Met een gelijkspel zullen overigens beide ploegen met een ontevreden gevoel van het veld stappen.

RVC’33-ESTO is zaterdagmiddag ook live te volgen op de radio in Sport Op Zaterdag bij BR6 in samenwerking met radio Gouwestad.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN