23 april 2023

RVC’33 en ESTO in enerverend voetbalgevecht naar 3-3 (+ radioverslag & interview)

De gemeentelijke derby tussen RVC’33 en ESTO was een enerverend voetbalgevecht. Daar waren velen het wel over eens. De intense strijd met een paar fraaie doelpunten bleef met 3-3 onbeslist. De puntendeling bracht beide ploegen niet echt verder op de ranglijst in de 2e Klasse D.

● Mark Sluijs in de aanval voor RVC’33. Daan Boerboom in z’n rug probeert dat nog te voorkomen.

Fraaie doelpunten

Het was ESTO dat als eerste het spel op de wagen bracht. In de 12e min. vond Pim de Visser met een hele fijne trap de bovenhoek bij de 2e paal: 0-1. En even daarvoor had de ESTO-aanvaller de paal al getest, die toen nog in de weg stond. Het was even schrikken voor RVC’33 met zo’n vroege achterstand, maar al gauw kregen de Reeuwijk-Dorpers weer kleur op de wangen. Een schot van Job Gabriëls in de 16e min. dat meer leek op een voorzet draaide warempel nog in de bovenhoek over ESTO-keeper Joey Anker: 1-1. Twee minuten later had Pim van Zoest met een strak schot weer de 1-2 voor ESTO te pakken.

● Rens van der Werf werkt de bal weg voordat Yannick Saeijs er nog bij kan komen.

Veerkracht

Inmiddels ontspon in de 1e helft – waarin de regen nog een poosje neerplensde –  een pakkend voetbalgevecht waar de spanning van afdroop. Voor elke meter werd intens gestreden. In de 28e min. leverde dat opnieuw een fraaie treffer op. Daan Zantinge bracht met een geweldige uithaal schuin voor doel de 2-2 op het scorebord. RVC’33 stond weer naast ESTO. Overigens kroop RVC’33 in de 1e helft ook nog door het oog van de naald toen heel ESTO een strafschop claimde nadat een solo van Pim de Visser in de 16 meter een te abrupt einde kreeg. Scheidsrechter Noordhoek ging daar niet in mee.

Nog twee treffers

In de 2e helft kreeg het spektakel op Kaagjesland onverminderd een verder vervolg. Op het moment dat ESTO de thuisclub meer onder druk zette, sloeg RVC’33 in 70e min. toe door Mark Sluijs. De 3-2 werd door de lange RVC’er met een vreugdesprong en gebalde vuisten gevierd. ESTO liet het er niet bijzitten en trok weer ten strijde voor de 3-3. En die viel 3 minuten later uit een voorzet via het hoofd van Coen de Groot. Beide teams gingen toen nog wel voor de beslissende knock-out, maar qua doelpunten was de koek op.

● Mark Sluijs viert zijn doelpunt. De 3-2 zou toch niet de winnende treffer worden voor RVC’33.
● Coen de Groot voor ESTO aan de bal. Daan Gabriëls houdt het in de gaten.

Niet verbeterd

Met ieder een punt bracht beide ploegen niet verder op de ranglijst. ESTO zakte zelfs naar de 5e plaats en moet nog in de resterende 4 wedstrijden vol aan de bak om op het laatste moment niet in de gevarenzone te belanden. Voor RVC’33 is het niet meer mogelijk zich rechtstreeks te handhaven en directe degradatie lijkt bijna onafwendbaar.

RADIOVERSLAG:

RVC’33-ESTO 1e helft (verslag André van Egdom)
RVC’33-ESTO 2e helft (verslag André van Egdom)

INTERVIEW:

Interview met Jack Harmsen & Michael Sip (verslaggever André van Egdom)

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu