Gepubliceerd 10 maart 2024

RVC’33 en ESTO delen opnieuw de punten: 1-1 (+ radioverslag)

Net als in de heenwedstrijd (2-2) viel er ook zaterdagmiddag in de return tussen RVC’33 en ESTO geen winnaar aan te wijzen. Op Kaagjesland bleven beide ploegen steken op 1-1. En die stand werd al in de 1e helft bereikt.

● RVC-doelman Stefan van der Meer plukt de bal uit de lucht voor de in de lucht hangende Thomas Mouthaan.

Voorsprong

RVC’33 speelde zich direct goed in de wedstrijd en creëerde de betere kansen. In de 26e min. kroop ESTO door het oog van de naald door eerst een kopbal van Frank Stolwijk, die maar net voor doellijn onschadelijk kon worden gemaakt. Direct daarop viel de bal bovenop de ESTO-doellat. In de 31e min. viel alsnog de openingstreffer voor RVC’33. Voorbereidend werk van Jona van Egmond en goed doorzetten van Niels van der Meer betaalde zich uit voor de 1-0.

Gelijkmaker

ESTO moest nadien naar plan B om de schade te repareren en meer balbezit te genereren. Op slag van rust kreeg ESTO een vrije schop die Yannick Saeijs slim bij de 1e paal legde. Doelman Stefan v.d. Meer, die net als z’n collega Tom Vink goed keepte, kreeg geen vat op de bal. Thomas Mounthaan was er als de kippen bij om de rebound in 1-1 om te zetten. Daarmee lag nog een interessante 2e helft in het verschiet.

● Thomas Mouthaan juicht nadat hij voor ESTO de 1-1 binnen heeft gewerkt.

Megakans

Toch werd de 2e helft minder dan de eerste 45 minuten. In de 63e min. anticipeerde ESTO-doelman Tom Vink goed op een vrije schop van Mark Sluijs. Tien minuten later kon hij weer aan de bak, toen invaller Rens Mathot nog vrij scherp inschoot. ESTO moest het aanvallend vooral hebben van de acties van Yannick Saeijs en Thomas Mouthaan. In de 80e minuut liet RVC’33 een megakans liggen voor de 2-1. Niels van der Meer glipte na een doorgekopte bal door de ESTO-defensie. Op weg richting Tom Vink besloot hij de ESTO-goalie met een lob te verschalken. Echter die vond z’n eindbestemming op het dak van het Bodegraafse doel. Ook in de resterende tijd bleef de 1-1 op het scorebord. En daar konden beide ploegen na afloop niet echt tevreden over zijn om een stap te zetten omhoog op de ranglijst.

RADIOVERSLAG (Sport Op Zaterdag)

RVC’33-ESTO 1e helft (verslaggever André van Egdom)
RVC’33-ESTO 2e helft (verslaggever André van Egdom)

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN