Gepubliceerd 22 augustus 2021

RVC ’33 eerste winnaar van de REBO-Trofee

RVC ’33 is de eerste winnaar geworden van de REBO-Trofee. Tijdens het toernooi op het hoofdveld van v.v. Bodegraven legden de Reeuwijk-Dorpers vrijdagavond al de basis voor de toernooizege door een 0-2 overwinning op ESTO. Zaterdagmiddag gaf RVC ’33 daar een goed vervolg aan door winst op Bodegraven en een gelijkspel tegen Rohda ’76. En passant won RVC ’33 ook de penaltybokaal. Mark Sluijs was met 5 doelpunten de topscorer van het toernooi.

• Zanzibar Booy (RVC ’33) met de REBO-Trofee die hij zojuist heeft gekregen van Rohda-voorzitter Arjan Griffioen.

Nog even lastig

In de wedstrijd tegen Bodegraven had RVC ’33 het aanvankelijk nog moeilijk. Bodegraven kwam al snel verrassend op een 1-0 voorsprong door Kees Rijneveld. Toen Bodegraven zich in de eigen buitenspelval verslikte, bracht Ralph Tol de stand weer in evenwicht. Nog niet was het verzet bij Bodegraven gebroken. Het kwam zelfs weer op voorsprong door Ilias Hadi, die onachtzaamheid in de RVC-verdediging afstrafte: 2-1. Kort daarop alweer de gelijkmaker van Mark Sluijs. Vanaf dat moment drukte RVC ’33 door. Via twee treffers van Mark Sluijs en ook één van Sander Sluijs boekte RVC ’33 op de valreep nog een ruime 2-5 zege.

BODEGRAVEN-RVC’33 2-5: Zanzibar Booy (RVC ’33) kopt op doel. Kees Rijneveld (Bodegraven) probeert dat te voorkomen.
• BODEGRAVEN-RVC’33 2-5: Mark Sluijs kopt RVC ’33 naar een 2-3 voorsprong.

Kleine kans

In de 2e wedstrijd van de zaterdagmiddag versloeg ESTO Rohda ’76 met 2-1. Via een vrije schop van Jack Simons en een treffer van Rick van Deuren had ESTO al bij rust een 2-0 voorsprong te pakken. Pim de Visser wist met zijn doelpunt voor Rohda het nog even spannend te maken: 2-1. Echter ESTO liet zich niet meer verrassen en hield zodoende nog een kleine kans op de toernooizege.

• ESTO-ROHDA ‘76 2-1: Mitchell van Waveren (Rohda’76) trekt ten aanval tegen ESTO.

Genoeg aan een gelijkspel

Tegen Rohda ’76 had RVC ’33 genoeg aan een gelijkspel om de eerste winnaar te worden van de REBO-Trofee. Mark Sluijs zette RVC ’33 in de 1e helft al op voorsprong: 1-0. In de 2e helft produceerde de op dreef zijnde RVC’er z’n 5e doelpunt van de middag: 2-0. Er leek toen geen vuiltje aan de lucht voor de Reeuwijk-Dorpers. Echter Rohda ’76 kwam nog langszij via Pim de Visser en Niels Boverhuis. Echt bibberen werd het daarna niet voor RVC ’33. Het hield de 2-2 vast en was de toernooizege een feit.

• RVC’33-ROHDA ‘76 2-2: Mees Booy (RVC’33) aan de bal tegen Rohda’76.

Slotakkoord

Bodegraven-ESTO was het slotakkoord van de REBO-Trofee. Ooit was dat dé dorpsderby van Bodegraven, maar door de overstap van Bodegraven naar het zaterdagvoetbal wordt die in competitieverband niet meer gespeeld. En zo werd de wedstrijd weer even in ere hersteld. Een echte clash zoals vroeger werd het niet. ESTO trok uiteindelijk aan het langste eind door een doelpunt van Job van Welie in de 2e helft.

• BODEGRAVEN-ESTO 0-1: Jack Simons (ESTO) gaat onderuit in het Bodegraven-strafschopgebied. Het leverde ESTO geen strafschop op.
• BODEGRAVEN-ESTO 0-1: Bodegraven-doelman Raymond Philip stompt stijlvol de bal weg.

Blijvertje

Volgend jaar is Rohda ’76 van plan om het toernooi, maar dan op eigen veld, opnieuw te organiseren. Het hoopt dan ook CVC Reeuwijk, WDS en De Rijnstreek erbij te betrekken. Rohda-voorzitter Arjan Griffioen gaf tijdens de prijsuitreiking een pluim aan gastheer Bodegraven voor het medeorganiseren van het toernooi.

UITSLAGEN VAN ZATERDAG:
Bodegraven - RVC'33   2 - 5
ESTO - Rohda'76     2 - 1
RVC'33 - Rohda'76    2 - 2
Bodegraven - ESTO    O - 1

EINDSTAND:
1 RVC'33   3 - 7 (9-4)
2 ESTO    3 - 6 (3-3)
3 Rohda'76  3 - 4 (5-4)
4 Bodegraven 3 - O (2-8)

• Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN