Gepubliceerd 9 oktober 2023

Ruime winst BZ&PC-heren, damesteam gelijk

Het BZ&PC-herenteam boekte een ruime 10-20 zege op JAWS. Een sterke start lag aan de basis de Amsterdamse waterpoloërs met een forse nederlaag op de knieën te krijgen. Het BZ&PC-dames kwam niet verder dan 7-7 uit tegen Zwemvereniging Utrecht.

● Joey Schellingerhout weer 6 treffers!

Goed uit de startblokken

De BZ&PC-heren hadden een prima 1e kwart. Deze werd afgesloten met een 1-5 voorsprong door treffers van Rick Sandifort en Joey Schellingerhout. Ook in het 2e part bleef BZ&PC op stoom: 3-9. En dat werd ook doorgetrokken in part 3.

Wissel

Na doelpunten van Luca Groenendijk (2x) en Rick Sandifort kwam er een wissel waar bij BZ&PC naar uit werd gezien. Jari Krijgsman mocht na toch wel lang blessureleed zijn rentree maken in het eerste van BZ&PC. Na doelpunten van Luca Groenendijk (2x), Rob Peek en Stefan Sterk eindigde het doelpuntrijke 3e part met een 7-16 stand en was de wedstrijd voor het ingaan van het 4e part al beslist. Eindstand 10-20.

Doelpunten BZ&PC: Joey Schellingerhout 6x, Luca Groenendijk 6x, Rick Sandifort 4x, Stefan Sterk 2x, Rob Peek 1x, Henk Suur 1x.

Gelijkspel damesteam

Het BZ&PC-damesteam verspeelde in Utrecht een 1-6 voorsprong tegen Zwemvereniging Utrecht en moest genoegen nemen met een 7-7 gelijkspel.

In het 1e part leek het voorspoedig te gaan met BZ&PC. Kaylee Schellingerhout en Jennifer den Besten brachten een 1-4 voorsprong op het scorebord. En ook in het 2e part ging BZ&PC goed door met treffers van Kaylee Schellingerhout en Nicole van Jaarsveld: 1-6.

Daarna kwam toch de ommekeer. BZ&PC had in de laatste 2 parten van de wedstrijd veel moeite met de pressing die ZV Utrecht gedisciplineerd neerlegde. Ballen kwamen niet aan, de midvoor kon niet worden aangespeeld en de aanvallen werden niet goed afgesloten. Ook moest er aan de noodrem worden getrokken met strafworpen als gevolg. Een minuut voor het eindsignaal kwam Utrecht nog spectaculair langszij: 7-7.

Doelpunten BZ&PC: Kaylee Schellingerhout 4x, Jennifer den Besten 2x, Nicole van Jaarsveld 1x

● Bericht: André van Egdom / Kaylee Schellingerhout (BZ&PC)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN